Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Maja Ognjenović i Tijana Bošković odvele Srbiju u finale Evropskog prvenstva

Srbija je večeras u drugom polufinalu nakon velike borbe pobijedila Holandiju sa 3:1 (25:21, 15:25, 25:21, 25:21) i izborila četvrto uzastopno finale Evropskih prvenstava.

Reprezentacije Srbije i Turske igraće u finalu Evropskog prvenstva u nedjelju od 20 časova, dok će se za bronzu boriti selekcije Turske i Italije.

Srbija je večeras u drugom polufinalu nakon velike borbe pobijedila Holandiju sa 3:1 (25:21, 15:25, 25:21, 25:21) i izborila četvrto uzastopno finale Evropskih prvenstava.

Aktuelne svjetske šampionke nijesu većeras briljirale u većem dijelu meča, ali su predvođene Tijanom Bošković, koja je osvojila 30 poena, i Majom Ognjenović pronašle put do pobjede.

Srbija je povela 1:0, ali je u drugom setu sa parketa nestala Tijana Bošković, koja nije uspjevala da pronađe put do poena, što su Holanđanke iskoristile, stekle ogromnu rezultatsku prednost i lako početnih 8:2 pretvorile u 25:15 i izjednačenje na 1:1 u setovima.

Ni u drugom seti stvari nisu išle kako treba, Bošković je više promašivala neg pogađala, a onda je ušla bolesna Maja Ognjenović i sve se u času okrenulo na drugu stranu.

Vodila je Holandija 16:12, imala igru i rezultat, ali iskusna Ognjenović (39 godina) počinje da pravi probleme Holandiji, dijeli svojim igračicama kao na tacni, a istovremeno neočekivanim potezima i kuvanjima i sama osvaja poene i Srbija pravi preokret za 2:1 vođstvo u setovima.

Treći set bio je kao preslikan, opet je Holandija vodila 2:1 i ponovo su Bošković i Ognbjenović sve to nadoknadile i odvele Srbiju u finale.

Inače, Turska je u prvom polufinalnom meču poslije velike borbe i pet setova igre pobijedila Italiju sa 3:2.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve