Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

LŠ: Real slavio u derbiju, Lans šokirao Arsenal, Junajted nastavio da posrće

Pobjede su ostvarili Real Madrid, Bajern Minhen, Inter, Lans i Galatasaraj, dok su PSV i Sevilja odigrali neriješeno

Večeras je kompletirano je drugo kolo u Ligi šampiona u grupama A, B, C i D. Pobjede su ostvarili Real Madrid, Bajern Minhen, Inter, Lans i Galatasaraj, dok su PSV i Sevilja odigrali neriješeno.

Grupa A

Fudbaleri Mančester Junajteda poraženi su na svom terenu od Galatasaraja, iako su vodili dva puta.

Junajted je poveo golom Hojlinda u 17. minutu nakon što je iskoristio centaršut Markusa Rašforda i snažnim udarcem glavom savladao Musleru.

Samo šest minuta kasnije, gosti su izjednačili, a strijelac je bio bivši fudbaler “Crvenih đavola”, Vilfred Zaha.

Domaći su do novog vođstva stigli novim golom Hojlunda na isteku sata igre, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Ipak, Norvežanin je potvrdio da je njegovo veče i treći put savldao Musleru u 67. minutu.

Nije dugo trajalo slavlje premijerčigaša, pošto je klub iz Istanbula četiri minuta kasnije poravano preko Akturkoglua, nakon dobre kombinacije sa Jilmazom.

U 77. minutu Kazemiro je skrivio jedanaestera nakon čega je isključen, a Iakrdi nije iskorstio priliku da sa bijele tačke preokrene rezultat, ali se ubrzo iskupio za promašaj tri minita kasnije pošto je iskoristio loše postavljenu odbranu Junajteda i prebacio Onanu za konačnih 3:2.

U okviru iste grupe, Bajern nije dozvolio senzaciju pošto je nakon preokreta savldao Kopenhagem u gostima 2:1.

Domaći tim je poveo u 56. minut, nakon što je defanzivac Bavaraca, Kim Minže loše odbio loptu, a Lukas Larager je nekako spoveo u mrežu, iako je nije najbolje zahvatio.

Gosti iz Minhena izjednačili su 10 minta kasnije, kada se Musijala izborio za poziciju i sa ivice šesnaesterca pogodio iz desnu stativu.

Preokret je viđen u 83. minutu, veći dio posla odradio je Tomas Miler koji se oslobodio dva čuvara i odložio loptu Matisu Telu koji je proslijedio u praznu mrežu, čime je spriječio senzaciju na “Parkenu”.

Grupa B

Iznenađenje večeri viđeno je u Francuskoj gdje je Lans nakon preoreta pobijedio Arsenal 2:1.

“Tobdžije” su povele u 14. minutu, kada je Bukajo Saka iskoristio loše dodavanje igrača Lansa, zatim uposlio Gabrijela Žezusa kome nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu.

Francuski tim poravnao je rezultat sredinom prvog poluvremena kada je lijepo loptu plasirao Tomanson i savldao Davida Raju.

Domaći su do preokreta došli u 69. minutu preko Vaija koji je sa 10-ak metara natjerao Raju da drugi put vadi loptu iz mreže.

U istoj grupi bodove su podijelili PSV i Sevilja pošto su igrali neriješeno 2:2 na “Filips Areni”.

Foto: Reuters

Španski predstavnik je poveo preko Perdose koji je iskorstio nespretnu reakciju defanzivca PSV-a Ramalja i pogodio dalji ugao, ali je pogodak ponište pošto je prethodno igrao rukom.

U 68. minutu proradila je štoperska veza Ramos – Gudelj, a srpski reprezentativac je donio drugo vođstvo Sevilji, ovoga puta iz regularne pozicije.

Domaći su izjednačili sa penala u 86. minutu preko De Jonga, ali je minut kasnije En Nesiri vratio prednost Andalužanima.

Međutim, “Filipsovci” se nijesu predavali pa su do novog izjednačenja došli nakon gužve u šesnaestercu u kojoj se najbolje snašao Džordan Teze.

Grupa C

U derbiju večeri, Real Madrid je kao gost bio bolji od Napolija 3:2.

Šampion Italije je poveo u 19. minutu kada je Ostigard pogodio udarcem glavom iz peterca nakon odbijene lopte i savladao Arizabalagu.

Foto: Reuters

Madriđani su uspjeli da preokrenu do poluvremena. Belingem je u 27. minutu iskoristio loše dodavanje Di Lorenca i uposlio Vinisijusa koji je lako prevario Mereta.

Igrao se 27. minut kada je fenomenalni Belingem dobio loptu na sredini terena, “prošetao” se do gola Napolitanaca i preciznim udarcem uz desnu stativu preokrenuo rezultat.

Napoli je do poravnanja stigao na početku nastavka. Nača je nakon šuta Osimena lopta pogodila u ruku, a nakon gledanja VAR-a Turpan je dosudio jeadnaesterac, a precizan sa bijele tačke bio je Zjelinski.

Najljepši momenat na utakmici viđen je u 78. minutu kada je Valverde nakon odbijene lopte poslao projektil ka golu Napolija i pogodio prečku, a lopta se od leđa Mereta odbila u gol.

U prvom meču ove grupe, Braga je nakon preokreta bila bolja od Union Berlina 3:2.

Grupa D

Fudbaleri Intera savladali su Benfiku na “Meaci” minimalnim rezultatom 1:0 iako je trijum mogao da bude i ubjedljiviji.

“Neroazuri” su bili bolji rival tokom prvog poluvremena, dobro su nastavili i u drugom, pogodili prečku i stativu, a u 62. minutu i do vođstva nakon što je Tiram iskoristio ubacivanje Damfrisa i pogodio gol rivala.

Lautaro je u 72. minutu imao priliku da duplira vođstvo kada je izašao sam na golmana, ali je dobro reagova Trubin.

U okviru iste grupe Real Sosijedad je kao gost savladao Salcburg 2:0

Utakmice u grupama E, F, G i H igraju se sjutra.

Grupa E
Atletiko Madrid – Fejnord (18.45)
Seltik – Lacio (21)

Grupa F
Borusija Dortmund – Milan (21)
Njukasl – Pari Sen Žermen (21)

Grupa G
Lajpcig – Mančester Siti (21)
Crvena zvezda – Jang Bojs (21)

Grupa H
Antverpen – Šahtjor(18.45)
Porto – Barselona (21)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve