Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Liga Šampiona: Umor odveo Budućnost u poraz

Podgorički tim, bez 11 prvotimki, odigrao je perfekan meč 20 minuta, a onda je uslijedio rasplet kakvog su se pribojavali u stručnom štabu. Domaća Podravka je fizički bila spremnija i na trku, uz vidan pad koncentracije ,,plavih”, stigla do pobjede od tri gola razlike

Budućnost je na startu Lige šampiona izgubila bodove u Koprivnici, ali je dobila mladost na koju u budućnosti ozbiljno može da računa.

Adžić, Foto: ŽRK Budućnost

Podgorički tim, bez 11 prvotimki, odigrao je perfekan meč 20 minuta, a onda je uslijedio rasplet kakvog su se pribojavali u stručnom štabu. Domaća Podravka je fizički bila spremnija i na trku, uz vidan pad koncentracije ,,plavih”, stigla do pobjede od tri gola razlike.

Moglo je biti drugačije da je trener Dragan Adžić mogao da računa makar na još jednu ili dvije rukometašice koje će vjerovatno biti spremne za naredni meč u Podgorici protiv CSKA. Premijerni meč obilježile su iskusnije Pino, Lekić i Mehmedović, a kapacitet iskazan sa gola od strane Arenhart i Atingre kapital je za ono što ,,plave” čeka dalje u elitnom takmičenju. Sa mnogim stvarima trener Dragan Adžić je mogao da bude zadovoljan, a upravo njemu i kompletnom stručnom i igračkom kadru nema se što zamjeriti. Isplatio se i rizik sa Radmilom Petrović, predsjednicom kluba, koja je nakon četiri godine i sa tri neđelje laganijih treninga pokazala da je klasa. Postigla je gol i izuzetno kvalitetno branila prostor.

“Odigrale smo savršeno prvo poluvrijeme, čak i nerealno. E to je ta naša velika želja i prevazilaženje sebe i cijele situacije. Kakav smo tek karakter iskazali”, ispričala je Petrović.

Možda je Budućnost mogla do remija…

“Početak drugog poluvremena i prvih desetak minuta loše igre nas je koštalo rezultata. Došlo je do pada koncentracije i stigao nas je umor od prvog poluvremena gdje smo se puno potrošile što je realna neka slika s obzirom na to da nam je ovo prva utakmica nakon šest mjeseci i sa jedva odrađenim kratkim pripremama bez pola tima. Najbitnije je da smo utakmicu završile zdrave. Greške će se ispraviti i sigurna sam da će sljedećeg vikenda biti mnogo bolje. Ponosna sam na tim i srce mi je puno.”

Veoma važan meč Budućnost čeka u subotu protiv ruske ekipe koja je bila na pragu iznenađenja protiv Đera. Duel u Moskvi završen je neriješenim rezultatom, a debitant je iskazao kvalitet koji može da garantuje mjesto koje vodi dalje.

“Ko je gledao duel između CSKA i Đera, mogao je da se uvjeri kakav kvalitet posjeduje ruski tim. Imaju nekoliko novih igračica i znamo da će to biti veliki ispit za nas. CSKA bi bio veliki izazov i da smo kompletni i da iza sebe imamo pet-šest odigranih utakmica u novoj sezoni. U svakom slučaju vjerujem da možemo pružiti dobro izdanje i to nakon što nam se pridruži nekoliko igračica, iako je jasno da njihova forma ne može da bude na očekivanom nivou”, poručio je trener ,,plavih”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve