Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Lavovi trenirali u Minhenu: Protiv Mađarske pokazaćemo koliko želimo pobjedu

Radi se o Evropskom prvenstvu igra se 60 minuta i svi ćemo pružiti maksimum, a koliko će ko dati u tom trenutku više ne zavisi ni od budžeta ni ulaganja

Minhen je spreman, a spremni su i “lavovi” za sedmu stranicu na Evropskom prvenstvu – rukometaši Crne Gore sjutra (petak) od 20.30 protiv Mađarske počinju otvaraju EHF Euro 2024.

Momci Vlada Šole danas su trenirali u Olimpijskoj dvorani, a znaju koliko ih sjutra čeka težak rival.

“Igrao sam u Mađarskoj dvije godine, kao i sa većinom njihovih igrača. Radi se o ozbiljnoj reprezentaciji, a pošto sam bio tamo dobro znam koliko se tamo ozbiljno pristupa reprezentaciji”, poručio je Vuko Borozan, bek lavova.

U Mađarskoj je igrao i Miloš Vujović.

“Mađarska ima blagu ulogu favorita, jer se radi o naciji koja mnogo ulaže u svoju reprezentaciju i klubove, a imaju i dosta dobrih i kvalitetnih igrača”, istakao je Vujović.

Na ovom linku možete vidjeti detalje sa treninga lavova u Olimpijskoj dvorani.

Ipak…

“Biće teško, ali imamo i mi naše adute. Pripremali smo se za taj prvi meč – po mišljenju svih nas najbitniji na ovom šampionatu”, dodao je Borozan, dok je Vujović dodao.

“Radi se o Evropskom prvenstvu igra se 60 minuta i svi ćemo pružiti maksimum, a koliko će ko dati u tom trenutku više ne zavisi ni od budžeta ni ulaganja – utakmica je tu da pokažemo ko više želi tu pobjedu”.

Koji aduti su Crne Gore na ovom meču?

“Glavni su zajedništvo i atmosfera unutar ekipe. Pojedinačno bih prije svega istakao Nebojšu Simića, koji je svjetski golman i koji će imati i našu pomoć u odbrani. A, tu je Vuk Lazović glavni igrač koji može da nam pomogne da svi budemo bolji, kao i da Simić bude još bolji. Ako to sve sastavimo kako treba, uz dobar napad, polukontru i naravno sa Brankom Vujovićem i Nemanjom Grbovićem, smatram da imamo dosta aduta za pobjedu”, kaže Borozan.

Crna Gora šansu vidi u neizvjesnoj završnici.

“Ukoliko uđemo u egal sa njima u posljednjih deset minuta mislim da ćemo to izgurati to na naš vrlo jak karakter i na kraju pobijediti”, smatra Vujović.

Pobjeda?

“Nije zahvalno obećavati narodu da ćemo pobijediti, ali vjerujem u svoje saigrače, znamo koliko nam je važna ova utakmica i ovo prvenstvo. Želimo da sa tom energijom uđemo u meč”, zaključio je Vujović.

Osim Mađarske rivali Crne Gore u grupi C biće još Island i Srbija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve