Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Lalošević primio čelnike evropskog i crnogorskog tekbola

Ministar Lalošević je pohvalio rad Tekbol saveza Crne Gore i istakao kontinuiranu podršku Ministarstva sporta i mladih popularizaciji i razvoju tekbol sporta u našoj državi

Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, danas je ugostio predstavnike Međunarodne tekbol federacije (FITEQ) generalnog sekretara, Lasla Vajdu, direktoricu za međunarodnu saradnju – Reku Reikard, kao i predsjednika Tekbol saveza Crne Gore, Milorada Šutulovića i generalnu sekretarku, Maju Peković.

Ministar Lalošević je pohvalio rad Tekbol saveza Crne Gore i istakao kontinuiranu podršku Ministarstva sporta i mladih popularizaciji i razvoju tekbol sporta u našoj državi. Ministar je istakao i značaj brojnih tekbol događaja, od kojih je pomenuo, između ostalog, i prošlogodišnji turnir u tekbolu, koji je održan u jednom od najljepših mjesta na Mediteranu, na Velikoj plaži u Ulcinju, a koji je na ponos kako Crnoj Gori, tako vjeruje i Međunarodnoj tekbol federaciji.

Lalošević je kazao da je uvjeren da će Crna Gora, imajući u vidu predanost Tekbol saveza, zajedničkim snagama uspjeti da ovaj sport dovede do nivoa koji zaslužuje.

Ministar je istakao podršku inicijativi Tekbol saveza Crne Gore u formiranju regionalne tekbol lige, koja će doprinijeti daljem razvoju ovog sporta, njegovoj vidljivosti, ali i jačanju sportskih odnosa u državama regiona.

“Apsolutna je čast i zadovoljstvo imati priliku da Vas upoznam i budem na ovom sastanku, jer primjećujem da Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih posvećuju posebnu pažnju tekbol sportu. Ja sam tek došao na poziciju generalnog sekretara Međunarodne federacije za tekbol, tako da je ovo i moja prva zvanična posjeta, a smatram i najbolji početak, a to ne kažem samo iz ljubaznosti, već jer smatram da je ono što ste uradili za ovaj sport zaista impresivno. Iako nemamo dugu istoriju kao sport, upravo iz tog razloga imamo priliku da se razvijamo u pravcu koji želimo, a smatram da je pred nama veliki potencijal koji zajedničkim snagama možemo kvalitetno realizovati”, kazao je generalni sekretar Međunarodne tekbol federacije Laslo Vajda.

“Nadasve Vam hvala na vremenu koje ste izdvojili i hvala na podršci koju pružate tekbolu u Crnoj Gori, jer ništa ne bi moglo biti realizovano bez iste. Radujem se događaju koji se održava u Podgorici, na kojem učestvuje oko 150 takmičara iz 30 različitih zemalja. Ovakav događaj će ubrzati i pospiješiti promociju ovog sporta”, ističe Milorad Šutulović, predsjednik Tekbol saveza Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali i direktor Direktorata za sport Zoran Jojić i načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju Miloš Lalević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve