Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za LŠ: Mladi Primorac stigao na Siciliju da uči

Vrijeme je za kvalifikacije za Ligu šampiona, kojima se momci Sandra Sukna toliko raduju, iako ne očekuju previše u takmičarskom smislu. A najmanje tri razloga su za tako nešto kvalitet rivala, nedostatak utakmica i muke sa novim korona virusom, zbog koje će kotorski tim na turniru u Italiji biti bez čak petorice važnih igrača

Sirakuza, antrički grad na Siciliji, biće mjesto gdje će vaterpolisti Primorca konačno osjetiti sve ono zbog čega treniraju napokon će igrati utakmice, koje im toliko nedostaju u kovid eri.

Vaterpolo lopta, Foto: Sportklub.rs

Vrijeme je za kvalifikacije za Ligu šampiona, kojima se momci Sandra Sukna toliko raduju, iako ne očekuju previše u takmičarskom smislu. A najmanje tri razloga su za tako nešto kvalitet rivala, nedostatak utakmica i muke sa novim korona virusom, zbog koje će kotorski tim na turniru u Italiji biti bez čak petorice važnih igrača.

“Na Siciliju smo stigli prije svega da učimo”, istakao je za Dnevne novine talentovani Dušan Matković. U dosadašnjem dijelu sezone imali smo jako mali broj utakmica i ovaj turnir će nam biti odlična prilika za napredak.

Primorac grupu A1 otvara danas od 17 sati protiv dobro poznatog rivala Jadrana iz Splita. U grupi sa Kotoranima još su Barselona, Steaua i domaća Ortiđa, za koju nastupa naš Stefan Vidović.

“Iskreno, nije realno očekivati da izborimo prolazak u sljedeću fazu takmičenja, ali to ne znači da ćemo se predati”, ocijenio je Matković.

“Turnir će biti izuzetno težak i naporan, igraćemo protiv jakih evropskih ekipa, ali zato smo trenirali i daćemo sve od sebe da se prikažemo u što boljem svijetlu”.

I za ovaj turnir Primorac je morao da se priprema van Kotora.

“Svakako da je to dodatna otežavajuća okolnost svakodnevno putujemo dva puta za Budvu i to samo putovanje dodatno iscrpljuje. Postoje neke glasine da bi bazen mogao da bude gotov kroz mjesec, tako da sa nestrpljenjem čekamo njegovo otvaranje”, istakao je Matković.

Zbog svega kvalifikacije za Ligu šampiona na neki način biće i priprema za naredne obaveze…

“Cijela ova situacija oko novog korona virusa je uzela danak što u crnogorskom, što u svjetskom sportu. Upravo zbog toga, turnir kao što je ovaj nam znači puno, prvenstveno za nastavak sezone gdje nas očekuju utakmice prvenstva Crne Gore”, ocijenio je Matković. “Mislim da iskustvo sa ovog kvalifikacionog turnira može doprinijeti da u nastavku sezone napravimo neki značajniji uspjeh na crnogorskoj sceni”.

Na turniru u Sirakuzi pobjednici grupa A1 i A2 igraće u finalu, a samo osvajač će izboriti plasman u Ligu šampiona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve