Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za EP: Hrabro izdanje Lavova nedovoljno za iznenađenje u Lundu

To je drugi poraz našeg nacionalnog tima, nakon što su “crveni” na startu savladali Kosovo, a potom izgubili od Rumunije

Rukometaši Crne Gore poraženi su u Lundu od selekcije Švedske 27:24 u utakmici 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

To je drugi poraz našeg nacionalnog tima, nakon što su “crveni” na startu savladali Kosovo, a potom izgubili od Rumunije.

Oslabljeni neigranjem nekoliko važnih igrača, Crnogorci su ostavili odličan utisak konstantno održavši priključak, pa za iznenađenje nije mnogo nedostajalo.

Do sredine prvog poluvremena igralo se gol za gol, naši su u tri navrata imali minimalnu prednost, a onda je vicešampion planete na krilima raspoloženog Ekberga napravio seriju 4:0 i odlijepio na 11:8.

U 24. minutu Šveđani su imali i +4 (14:10), ali je naš nacionalni tim uspio da do odlaska na odmor smanji zaostatak na dva pogotka (15:13).

Šveđani su u nastavku susreta kontrolisali rezultat, održavali razliku od dva do četiri gola, a u finišu, nakon odličnih intervencija Nebojše Simića, našima se ukazala šansa za egal.

Ipak, sudije su čak tri puta pokazale na sedmerac kada se meč lomio, pa je domaćin s penala stekao nedostižnu prednost za osiguranje treće pobjede u kvalifikacijama.

Najefikasniji u sastavu Švedske bio je Niklas Ekberg sa osam golova.

Kod Crne Gore, pored golmana Simića, istakli su se Vujovići, Miloš i Branko, sa po šest pogodaka.

Poslije sjajnog izdanja u Lundu gdje su nastupili bez Lipovine, Čavora, Stevan Vujovića, Kankaraša i Anđelića, „lavovi“ sa dosta optimizma mogu da očekuju kraj aprila i početak maja kada će igrati mečeve odluke za plasman na Evropsko prvenstvo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve