Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Kup Crne Gore: Rutina za Budućnost

Revanš četvrtfinala Kupa za Budućnost bi trebalo da bude rutina nakon što je u prvom meču u Bijelom Polju slavila protiv Jedinstva 1:0

Revanš četvrtfinala Kupa za Budućnost bi trebalo da bude rutina nakon što je u prvom meču u Bijelom Polju slavila protiv Jedinstva 1:0.

foto Pobjeda

Rezultat i kvalitet su na strani “plavih”, a sa tim dolazi i ozbiljnost koju trener Mladen Milinković traži od ekipe pred današnji meč pod Goricom (17 h).

“Sve što želimo je da na proljeće budemo u trci i za trofej Kupa. Ne zavarava nas prednost iz prethodnoh meča, kao ni to što Jedinstvo nastupa u nižem rangu. Respektujemo svakog protivnika, ali uvijek idemo na pobjedu. Nadam se da ćemo pokazati napredak u igri i pobjedom ovjeriti prolaz u polufinale, ali i napraviti pozitivnu uvertiru pred nedjeljni derbi sa Sutjeskom. Čeka nas gust program u narednih 20 dana i na nama je da izvučemo maksimum do polusezone. Igrači na treninzima rade odlično, ima vrhunskih golova i akcija, zadovoljan sam ekipom, ali jasnu sliku imaću nakon mečeva koji slijede”, rekao je Milinković.

U sastav se vraća Stefan Milić, koji je propustio duel sa Titogradom.

“Jedinstvo ima mladu ekipu koja će biti motivisana na našem stadionu, ali mi gledamo sebe. Zanima nas samo pobjeda, a vjerujem i da ćemo pokazati kvalitetnu igru. Bićemo odgovorni i sa ciljem da ispunimo sve zadatke koje od nas traži stručni štab”, kazao je mladi reprezentativac Crne Gore.

Pružiti što jači otpor

Jedinstvo ove sezone igra veoma dobro u Drugoj ligi i jedini je drugoligaš koji je stigao do četvrtfinala Kupa. U prvom meču Bjelopoljci su na svom terenu doživjeli minimalan poraz od Budućnosti i praktično su izgubili šanse da naprave iznenađenje, ali s obzirom na igru i u toj utakmici, Jedinstvo će sigurno imati šta da pokaže i u revanšu pod Goricom.

“Bili smo silno motivisani, iako nijesmo bili u najjačem sastavu u prvoj utakmici, jer smo željeli da protiv Budućnosti pokažemo da imamo kvalitet. Odigrali smo dobar meč, imali čak i dvije dobre šanse da povedemo, tako da možda nijesmo zaslužili da izgubimo. Međutim, Budućnost je i prije prve utakmice imala ulogu apsolutnog favorita, ima je i sada, ali mi ne dolazimo da se predamo unaprijed”, kazao je Orhan Hajrović, ofanzivac Jedinstva.

Utakmica počinje u 17 sati.

Igrači Budućnosti ne smiju da daju izjave

Na pitanje zašto je igračima Budućnosti zabranjeno da daju izjave poslije utakmice, sportski direktor Zvezdan Milošević je odgovorio.

“Odluku je donio Upravni odbor i ja je podržavam. Sigurno postoje razlozi zbog čega je to tako. Ne ulazim u to, moja nadležnost su sportska pitanja”, rekao je Milošević.

Koji su to razlozi?

“Ne znam, neko iz rukovodstva kluba vam to može detaljnije objasniti”, odgovorio je Milošević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve