Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Krejg Tajli saglasan da se centralni teren u Melburnu nazove “Novak Đoković”

U cijeloj situaciji postoji problem, o čemu je govorio direktor Australijan opena, jer organizatori turnira ne mogu sami da donesu ovakvu odluku.

Direktor Australijan opena Krejg Tajli rekao je danas da je saglasan da se centralni teren koji sada nosi ime “Rod Lejver arena” ubuduće zove po najtrofejnijem teniseru u istoriji Novaku Đokoviću.

Đoković je sa 10 titula u Melburnu najtrofejniji teniser u istoriji Australijan open, tako da bi bilo logično da se povede diskusija o tome da se Srbinu na ovaj način oda priznanje za sve što je uradio na ovom Grend slemu kroz karijeru.

“Vi ste druga osoba koja me je to danas pitala”, rekao je Tajli u najnovijoj epizodi “Rock n Roll Tennis” podkasta na pitanje da li će Đoković imati stadion nazvan po njemu.

Vlada Viktorije posjeduje objekte u kojima se održava prvi Grend slem u sezoni, što je drugačije u odnosu na ostale Grend slemove koji poseduju svoje objekte u kojima se odigravaju mečevi.

Цраиг Тилеи

“Vidite, mislim, na kraju krajeva, imenovanje arene nije moja odluka, niti odluka Tenis Australije. Mnogi ljudi zapravo ne razumiju da Vimbldon, Rolan Garos i US Open poseduju objekat u kom održavaju svoje događaje. Mi uzimamo u zakup, a Vlada Viktorije poseduje naše objekte i mi iznajmljujemo objekte od njih, srećni smo što oni ulažu u te objekte, ali mi ih ne posedujemo”, rekao je Tajli.

Centralni teren sada nosi ime najvećeg i najtrofejnijeg tenisera Australije “Rod Lejver arena”, koji je još uvijek živ, a u bogatoj igračkoj karijeri osvojio je 11 Grend slem titula i čak dva puta kalendarski Grend slem – 1962. i 1969. godine.

Lejver je sedam uzastopnih godina tokom 60-tih godinu završavao kao svjetski broj 1, a li je to bila još amaterska era tenisa. U Open eri Đoković je neprevaziđen u gotovo svim segmentima teniskih rezultatskih ostvarenja.

Nakon Lejvera nijedan teniser u ustoriji i u Open eri nije osvojio kalendarski Grend slem, a Đokovića je 2021. godine zaustavio na korak od podviga Danil Medvedev pobjedom u finalu US opena.

Đoković je u karijeri osvoji 24 Grend slem trofeja i po tome je apsolutni rekorder, baš kao i po broju nedjelja na prvom mjestu ATP liste.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
07.01.2024-23:17 23:17

Na kraju ce od tog prijedloga za ime ostati samo Djokica za Novaka