Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kralj Cigana fantastično izgleda: Fjuri žestoko trenira za nove izazove

Kralj Cigana izgleda zaista fantastično. On žestoko trenira već mjesecima i nema dileme da će potpuno spreman ući u nove izazove. Pitanje je može li ga iko pobijediti. Džošuaa mu je naravno najveći izazov u životu, ali vidjet ćemo da li i AJ može napraviti išta ovom čovjeku

WBC prvak teške kategorije Tajson Fjuri definitivno se neće po treći put boriti protiv Dionteja Vajldera.

Fjuri, Foto: Printscreen/Twitter

Nakon što ga je u februaru deklasirao i uzeo mu pojas prvaka, Vajlder je imao pravo na revanš, ali sve je pokvarila pandemija koronavirusa.

Takođe, ni Vajlderov tim nije dovoljno brzo reagovao u dogovoru za treći meč, pa su po svemu sudeći ostali bez njega.

Fjuri se međutim planira boriti u decembru. Ime protivnika još nije poznato, ali je izvjesno da će taj meč biti lagano zagrijavanje za 2021. godinu i borbu protiv Entonija Džošue.

Najavljene su čak dvije borbe za apsolutnog prvaka svijeta između dvojice britanskih boksera i saznat ćemo ko je najbolji na svijetu.

https://twitter.com/Tyson_Fury/status/1322291345449472003?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1322291345449472003%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fsportsport.ba%2Fborilacki-sport%2Ftyson-fury-trening%2F380660

Kralj Cigana izgleda zaista fantastično. On žestoko trenira već mjesecima i nema dileme da će potpuno spreman ući u nove izazove.

Pitanje je može li ga iko pobijediti. Džošuaa mu je naravno najveći izazov u životu, ali vidjet ćemo da li i AJ može napraviti išta ovom čovjeku.

Fjuri je u karijeri odradio ukupno 31 borbu, 30 je pobijedio i jedan meč (prvi protiv Vajldera) je završen neriješeno.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve