Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Kovinić danas protiv Dejvis za treći trijumf u karijeri u Njujorku

Naša teniserka u prethodnim nastupima na terenima US opena nije imala mnogo uspjeha i ostvarila je samo dvije pobjede, posljednju 2020. godine kada je zaustavljena u drugoj rundi.

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić večeras oko 19 časova po našem vremenu trebala bi da izađe na teren i odigra meč prvog kola na US openu protiv Amerikanka Loren Dejvis, koja je trenutno na 50. mjestu WTA liste.

Naša teniserka u prethodnim nastupima na terenima US opena nije imala mnogo uspjeha i ostvarila je samo dvije pobjede, posljednju 2020. godine kada je zaustavljena u drugoj rundi.

Ni Loren Dejvis nikada nije prošla drugu rundu posljednejg Grend slem turnira sezone, dok je samo tri puta stizala do trećeg kola, dva puta u Melburnu i jednom na Vimbldonu.

U ženskoj konkurenciji i ovog puta prvi favorit je Poljakinja Iga Svjontek, koja brani titulu osvojenu prošle godine, a ukoliko u tome ne uspije lako bi mogla ostati bez prve pozicije.

Drugi nosilac Bjeloruskinja Arina Sabalenka osvajanjem titule u Njujorku sasvim sigurno preuzima prvo mjesto na WTA listi, ali je ona već nekoliko puta ove sezone ispustila takvu priliku i zastajala na korak od svrgavanja Svjontek.

Ljubitelji tenisa u svijetu s pravom su pažnju posvetili muškom turniru na kojem ove godine velike borbe vode lider na ATP listi Španac Karlos Alkaraz i Srbin Novak Đoković.

Dvojica tenisera su do sada odigrali četiri međusobna meča i rezultat je 2:2 i mnogi vjeruju da je Španac teniser koji će narednih godina suvereno dominirati svjetskom scenom i lako oboriti rekorde Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, jer sa 20 godina ima već dvije Grend slem titule.

Međutim, Alkaraz je ove godine već dva puta poražen od Đokovića koji je na zalasku karijere i može mu biti bukvalno otac. U naponu snage bilo je nezamislivo da Federer, Đoković i Nadal izgube od tenisera koji je 16 godina stariji.

Na teren US opena prvi od njih dvojice će večeras oko 2.30 poslije ponoći Đoković, koji pobjedom protiv Francuza Aleksandra Milera sasvim sigurno 11. septembra preuzima prvo mjesto na ATP listi.

Đoković je tri puta bio najbolji na US openu, i igrao još šest puta finale, a na terenima Flešng Medovza ostvario je 81 pobjedu i 13 poraza. Ovo mu je ukupno 17. učešće na US openu, a 72. u karijeri.

Srpski teniser bi u slučaju trijumfa u Nuorku stigao do 24.titule na Grend slem turnirima i na ta način se izjednačio sa Australijankom Margaret Kort.

“Ne znam koliko još slemova imam pred sobom, ali guram. Znam i da je sve drugačije kad imate 36 godina, moram da budem zahvalniji što sam tu i da tretiram svaki grend slem kao da mi je posljednji. I svaki je zlatna prilika da stvorim još malo istorije, a to mi je veoma važno”, poručio je Đoković.

Alkaraz je sa 20 godina starosti napravio već velike stvari, proveo 34 nedjelje na prvom mjestu ATP liste i osvojio dva Grend slem turnira, po jednom je bio najbolji na US openu i Vimbldonu što je ogroman uspeh.

Od igrača koji će biti u krugu favorita za osvaanje titule u Njujorku, iskustvo podizanja pehara nakon finala US opena ima oš samo Danil Medvedev.

Ruski teniser je prije dvije godine spriečio u finalu Đokovića da osvoji kalendarski Grend slem, a posljednje vrijeme je u usponuforme i biće težak rival Alkarau ukoliko obojica stignu do polufinala.

“Cilj mi je da se poslije ovog US opena priča o meni, a ne o nekom drugom. Nisam u najboljoj formi, ali pokušaću da se izborim za to. Prije dvije godine sam uspio i u finalu odigrao možda i svoj najbolji meč u životu. Želim da to ponovim”, poručio je Medvedev, koji će sjutra igrati protiv Mađara Atile Balaža.

Image

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve