Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Košarkašice Crne Gore protiv Španije na startu Evropskog prvenstva

Povrede su remetile pripreme, međutim naporan rad je za Crnogorkama koje žele da u Litvaniji pruže maksimum.

Mlada ženska košarkaška reprezentacija duelom protiv Španije sjutra počinje nastup na Evropskom prvenstvu.

Veliki je izazov pred izabranicama Vladana Radovića, sudar sa elitom i to u baš elitnoj grupi, pored Španije tu su još Poljska i Švedska.

Povrede su remetile pripreme, međutim naporan rad je za Crnogorkama koje žele da u Litvaniji pruže maksimum.

“Mjesec dana priprema i šest prijateljskih utakmica su pokazali da imamo perspektivu i u mlađim kategorijama. Definitivno da nemamo selekciju kao prošle godine, prije svega fizički, ali je jako bitno da imamo djevojke koje su 2006. i 2007. godište i koje su među nosiocima igre. Nije realno da možemo da imamo u jednom godištu uvijek po 4-5 igračica, ali je bitno da u svakom postoji jedna koja jeste perspektiva, a ne samo trenutni kvalitet”, kaže selektor Radović.

Poanija, Poljska i Švedska su neugodini rivali i moraće se u svakoj od te tri utakmice pružiti maksimum kako bi se obezbijedio opstanak u košarkaškoj eliti.

“Imamo jako tešku grupu i sigurno da će svaka utakmica biti ozbiljan izazov za nas, a svaki protivnik je jako različit, sa specifičnim stilom igre. Nadam se da ćemo obezbijediti opstanak i zbog sljedećih godina, jer će sedam ili osam djevojaka sljedeće godine biti tu, a nekoliko njih imaju pravo u još nekoliko ciklusa da budu dio mlade selekcije. Imamo dobru atmosferu, djevojke koje podržavaju jedna drugu i nadam se da uz nesporan talenat možemo ostvariti cilj.”

Crnu Goru će u Litvaniji predstavljati: Žana Tatar, Milena Bigović, Lana Vukčević, Jelena Bulajić, Atina Radević, Marija Baošić, Nikolina Ilić, Ivana Vujošević, Jelena Perović, Hajdana Šćepanović, Ksenija Kuzmanović i Marija Leković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve