Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Koreografija tenka na sjevernoj tribini stadiona biće preskupa investicija

Navijači Zvezde, ljubitelji ratova u kojima su njihove vođe činile najmonstruoznije zločine (Željko Ražnatović Arkan) ponovo su promoteri mržnje, ratnohuškanja i jahači apokalipse u interesu Aleksandra Vučića, kao nekad u ime Slobodana Miloševića. Svakako da te ''sitnice'' nisu promakle novinarima CNN, ali ni brojnim evropskim zvaničnicima.

Piše: Stanko Radulović

Nije prošlo mnogo vremena, ali jeftina koreografija tenka na sjevernoj tribini stadiona ”podno tenka” biće preskupa “investicija” navijača Crvene zvezde u političku budućnost Aleksandra Vučića.

Kada toliko osilite da razum prestane da upravlja ponašanjem, makar i privremeno, dešavaju se neoprostive greške kojih niste svjesni sve do trenutka kad stigne rigorozna kazna i to sa kamatama.

Upravo to se dešava Crvenoj zvezdi i navijačima kluba koji je postao poznat kao leglo organizovanog kriminala i korupcije u sportu na balkanskim prostorima

Njeni navijači, ljubitelji ratova u kojima su njihove vođe činile najmonstruoznije zločine (Željko Ražnatović Arkan) ponovo su promoteri mržnje, rata i jahači apokalipse u interesu srpskog autokrate Aleksandra Vučića, kao nekad u ime Slobodana Miloševića.

Koreografija tenka na sjevernoj tribini na prijateljskoj utakmici protiv Fiorentine, kojoj je prisustvovao lično i predsjednik svega i svačega u Srbiji u društvu italijanskog zvaničnika i predstavnika EU u Srbiji poruka je koja je uznemirila mnoge i koju su svi u Evropi shvatili kao direktnu ratnu prijetnju čak i po cijenu sukoba sa EU i NATO.

Otežavajuća okolnost za Crvenu zvezdu, Vučića i Srbiju je činjenica da je koreografija postavljena tačno u 12:44 minuta od početka utakmice, i kao takva simboliično nagovještava nepriznavanje Rezolucije koja nosi baš taj broj i nagovještava ratni juriš na Kosovo i Metohiju!

Činjenica da u Evropi svi znaju da AV kontroliše sve u srpskom sportu, pogotovo dešavanja u Crvenoj zvezdi i za CNN je bio jasan signal da je tenk na sjevernoj tribini stadiona u Ljutice Bogdana bio sinhronizovana poruka države, Crvene zvezde i Vučića. Evropskoj uniji, Ujedinjenim nacijama i Kosovu.

Ispad navijača Vučićevog omiljenog kluba privukao pažnju CNN-a

Stoga nije ni čudo što CNN u svom tekstu od prije nekoliko dana pomenuo scene sa stadiona Zvezde:

”A predsjednikovu poruku su prihvatili i neki građani Srbije. Na fudbalskoj utakmici Crvene zvezde prošlog mjeseca, srpski nacionalistički navijači podigli su transparent sa natpisom ‘Kada se vojska vrati na Kosovo’. Vučić je prisustvovao utakmici, prenose lokalni mediji. ‘Situacija je jasna ko je i dalje nasilnik na Balkanu’, rekla je za CNN Meliza Haradinaj, bivša ministarka spoljnih poslova Kosova. ‘Vrijeme će pokazati da će ova ‘investicija’ umirenja Srbije biti uzaludna”, navodi CNN.

Uzalud su naknadne reakcije Nebojše Čovića koji ograđivanjem od načina finansiranja FK Crvena zvezda i kritikama na račun njegovog poslovanja, te kuknjavom o ponovnoj ugroženosti srpstva pokušava skrenuti tok dešavanja u drugu stranu. Čini se da ovog puta stvari izmiču kontroli svetog zvezdaskog trojstva Vučić – Terzić – Čović.

Crvena zvezda se ovog puta neće moći ograditi od politike države kao što je to činila od osnivanja kada je decenijama “niz vodu puštala” Slobodana Penezića Krcuna, Nikolu Bugarčića, Tita, Miloševića, Vojislava Koštunicu… i što će sasvim sigurno pokušati i sa AV.

Vučić je u posljednjih 40 dana čak 32 puta gostovao na raznim TV kanalima na kojima je objašnjavao razne svoje gafove kroz prošlost prije dolaska na vlast.

Srpski autokrata je svjestan da njegov uticaj već obilato šteti mezimici nacije i uzaludan je njegov pokušaj da objasni kako se ne mješa u dešavanja u srpskom sportu, kad nije dovoljno inteligentan, baš kao ni njegova podrepna muva don Terza, da ne priča puno o međusobnoj saradnji. Vučić je jednostavno idiot koji ne umije da ćuti, pa umjesto toga priča previše.

I dok se Terzić gotovo na svim konferencijama hvali podrškom predsjednika svega i svačega u Srbiji, kako bi se dodvorio svom “ktitoru” slobode,  Vučić je ove godine svekolikoj srpskoj javnosti, nakon kažnjavanja Crvene zvezde zbog transfera Fakunda Kampaca, obećao da će ”Srbija u naredne dvije godine dobiti prvaka Evrope u košarci”.

Svima je jasno da nije mislio na Partizan i da je to obećao Čoviću, koji je nošen podrškom zagarantovao plasman na finalni turnir Evrolige.

Obećanja koja već duže vrijeme daju čelnici Crvene zvezde i dovođenje desetine stranaca u oba ova kluba jasno ukazuju da je u kompletan projekat upregnut cijeli državni aparat.

Međutim, licemjerstvo navijača Crvene zvezde i građana Srbije tu se ne završava. Svi oni gotovo bezrezervno podržavaju majčicu Rusiju i agresiju na Ukrajinu. Ipak, kada treba otići u bolju budućnost ili poslati svoju djecu na školovanje u inostranstvo svi putevi vode na omraženi zapad umjesto u toplo rusko krilo.

Svakako da te “sitnice” nisu promakle novinarima CNN, ali ni brojnim evropskim zvaničnicima.

Stoga, nakon pisanja CNN-a, postaje jasno da ispad navijača na stadionu tokom utakmice protiv Fiorentine, direktna je politička i ratna poruka, koju neće moći da opravda ni korumpirani advokat na čelu UEFA Aleksandar Čeferin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

14 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neptun
17.08.2023-07:41 07:41

Čega si se prepao kada će “partneri” da te brane ? “Vučić je jednostavno idiot” — Vučić je doktor nauka za vas nesrećne milogorce, veliki Manitu i čarobnjak iz Oza. Pogledaj koliko ste vi nerazvijeni, neogranizovani i siromašni, a pogledaj koliko je napredovala Srbija pod Vučićem koji će uskoro izgraditi više autoputeva od vremena Tita. “kada treba otići u bolju budućnost ili poslati svoju djecu na školovanje u inostranstvo” — Genije, školovanje u inostranstvu se debelo plaća, nije besplatno kao što su se tvoji besplatno školovali po Beogradu. “Svi oni gotovo bezrezervno podržavaju majčicu Rusiju” — Logično je da podržavaš… Pročitaj više »

Merlin
17.08.2023-07:56 07:56

Mogli su i onog picoustog kako se prenemaze na tenku napravit ili kako “vozi”pokvareni ruski avion na pisti e nesretnog srbistana do LJIGA

Neptun
17.08.2023-11:03 11:03
Reply to  Merlin

Genije. Srbija ima najbolju avijaciju od svih država ex Yu, modernizovane MIG 29, savremene ruske i američke helikoptere. Uskoro stižu francuski Rafali i dronovi kamikaze. Možeš samo da sanjaš o moćnoj vojsci i da budeš ljubomoran na bolje.

Pluton
17.08.2023-12:43 12:43
Reply to  Neptun

Mogu srbende imat i NASIN program oni ostaju samo poznati po SETANJU OPANAKA a za to vrijeme njihove drage se slade sa TASLAČENJEM

Neptun
17.08.2023-14:04 14:04
Reply to  Pluton

Važno je da ih se ti plašiš i pišeš 24h o njima, čistokrvni genije bez svojih vernika, crkava i manastira.

Uran
17.08.2023-14:41 14:41
Reply to  Pluton

Bravo Plutone kralju!!!!

COL
17.08.2023-10:36 10:36

Ništa pisanija i uvrede po portala vam se ne priznaju, ako ne okrečite barem jednu trobojku sa ispisanim poznatim pokličem za povratak u prošlost.

Neptun
17.08.2023-11:06 11:06
Reply to  COL

Upravo ovaj genije svojim tekstom vređa i seje mržnju, samo je nejasno ko je i šta je on da pametuje kako bi trebalo da se ponašaju Zvezda, Partizan, crkva, srpski narod, Vučić, itd…Skroz je nejasan razlog kritike jer nije Srbin niti je građanin Srbije. Ljubomoran je se Srbija razvija i ide joj dobro.

Mičko
17.08.2023-11:31 11:31

Bijednici i kukavice, neka podju na Kosovo, lako je arlaukat po tribinama!

Neptun
17.08.2023-11:55 11:55
Reply to  Mičko

Pošli bi, ali tamo su NATO i Ameri koji su jači od nas. Polako, menja se situacija u svetu. Važno je da je naša vojska sve jača i jača, a kada odu Ameri kao što su otišli iz Avganistana, biće im igranka. Kada ćeš u “svoje okupirane” crkve i manastire koji su ti tu ispred nosa ?

FreeMN
17.08.2023-14:40 14:40
Reply to  Neptun

Hey svetosavski botu, promenices ti i veru i naciju samo ko da vishe :)

Ama_dokle
17.08.2023-14:26 14:26

Ovdje se neki zajeb desio, zamjena identiteta, šta li je…

Denni
17.08.2023-18:14 18:14

Neka dodu na Kosovo. Ali Nije 1990 g. Kada su pokrali sve zivo ubijali decu I civile pobili 12.000 civila.Kosovo SE granici sa albancima.

Denni
17.08.2023-18:19 18:19

A minusi ?! Sve I korist srba …
Onaj KO gubi I naviikao da gubi I preti !