Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Koreča ne vjeruje da Đoković može do Zlatnog Grend slema

Aleks Koreča je poručio da su male šanse da prvi teniser svijeta Novak Đoković u 2024. postane prvi koji će osvojiti Zlatni Grend slem.

Prije dvije godine sve je izgledalo bajkoviti – Novak Đoković je prvo osvojio Australijan open, potom Rolan Garos i Vimbldon, počeo sa pobjedama na Olimpijskim igrama i činilo se da ga niko i ništa ne može zaustaviti na putu da osvoji Zlatni Grend slem, a onda se desio Njemac Aleksander Zverev i čudesni preokret u već izgubljenom meču. Mjesec kasnije Danil Medvedev je spriječio Đokoviča da osvoji i kalemndarski Grend slem pobjedom u finalu US opena.

Prošle godine Đoković je neočekivano poražen od Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona i ponovo od kalendarsko Grend slema nije bilo ništa.

Sljedeće godine su ponovo Olimpijske igre, sada u Parizu, Đoković u svom vlasništvu ima tri najveće titule i ponovo priliku da osvojilo Zlatni Grend slem, ali mnogi vjeruju da bi sa titulom olimpijskog pobjednika i još nekim Grend slem trofejem srpski teniser napravio istorijski podvig.

Aleks Koreča je poručio da su male šanse da prvi teniser svijeta Novak Đoković u 2024. postane prvi koji će osvojiti Zlatni Grend slem.

Slavni Španac, nekad Grend slem šampion a sada analitičar Eurosporta, rekao je da je za Đokovića konkurencija prejaka da bi tako nešto uspio da ostvari.

“To bi bilo veliko iznenađenje, jer čak i da unaprijedi igru, Novak polako stari. Kako starite, proces oporavka više nije isti. Istovremeno, ima iskustvo i fokusiran je na važne turnire, one za koje osjeća da bi mogli da naprave razliku u njegovoj karijeri, životnom putu. Sigurno će nastaviti da osvaja gren slemove, ali biće sve teže i teže i to Đoković zna”, rekao je Koreča.

Poručio je da je poraz u finalu Dejvis kupa od Janika Sinera potencijalno dobar za Đokovića.

“To je poziv za buđenje, da sebi ponovo kaže da ne može da se opusti ni minut. Svi mladi igrači koji su iza njega ga guraju jako, veoma su opasni i znaju da mogu da ga pobijede. To je velika motivacija za njega”, dodao je Koreča.

Istakao je da je Đoković veliki favorit za novu titulu Australijan opena u januaru, ali da će turnir biti najuzbudljiviji u posljednjih nekoliko godina.

U muškoj konkurenciji nikada nijedan nije osvojio Zlatni Grend slem – Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon, US open i Olimpijske igre. U konkurenciji dama to je uspjela jedino Njemica Štefi Graf 1988. godine kada se tenis ponovo vratio u olimpijsku porodicu.

U konkurenciji muškaraca Grend slem posljednji je osvojio Australijanac Rod Lejver, kojem je to pošlo ta rukom 1962. i potom 1969. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mile Dodik
20.12.2023-14:29 14:29

“Naš Njole” i njegova familija sve više liče po ponašanju i lažima na onu familiju Čaušesku!! Srdjan Djoković je mesarski pomoćnik iz Djakovice, radio uvek kao Svinjokolja kod Srba na Kosovu, a predstavlja se da je “fakultetski obrazovan”, reklamira četničke organizacije, Putina, Iran i Severnu Koreju! ! Njoleva supruga Jelena ima samo “uspešno završeni konobarski kurs u Albanskoj kladionici”, a predstavlja se da je završila “za doktora nauka” na prestižnim, sveckim univerzitetima, a na kraju ispade “da je samo studirala šest nedelja od kuće, preko interneta i kupila diplomu za 1428 eura na Google: DOCTOR DIPLOMA. Brat zvani “ Mali… Pročitaj više »