Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Klubovi nisu odgovorni što Crna Gora neće biti domaćin pretkvalifikacionog turnira za LŠ

Crnogorski timovi ne snose odgovornost što se turnir pretkvalifikacija za Ligu šampiona neće organizovati u našoj zemlji, saopštio je Upravni odbor fudbalskog kluba Sutjeska.

Posljednjih godina crnogorski klubovi imali su veoma loše rezultate na evropskoj udbalskoj sceni, tako da će naredno sezone šampion Crne Gore morati igrati čak pretkvalifikacije za Ligu šampiona.

Turnir će se organizovati na Islandu od 27. do 30. juna, a pored crnogorskog šampiona učestvovaće domaćin Brejdablik, te prvaci Andore i San Marina. Polufinale se igra 27. juna, a finale tri dana kasnije.

Pobjednik će se plasirati u prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će ostale ekipe sezonu nastaviti u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

“Povodom natpisa u medijima u kojima se crnogorski klubovi optužuju da nisu konkurisali za organizaciju turnira pretkvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, sa indignacijom odbacujemo pomenute tvrdnje, i čvrsto stojimo iza stava da klubovi ne snose niti promil odgovornosti što se pomenuti turnir ove godine neće organizovati u Crnog Gori. Vjerujemo da je pojedinim predstavnicima medija za sve što se dešava u crnogorskom fudbalu uvijek najlakše okriviti klubove, pa im savjetujemo da ubuduće odrade i malo istraživačkog posla, a ne da se u ocjenama drže lične percepcije i pretpostavki koje nemaju dodirnih tačaka sa činjenicama”, navodi se u saopštenju.

Navode da da ne bi trebalo da se svako “rješavanje” problema u našem fudbalu svodi na objavljivanje neprovjerenih informacija i traženje krivca, bez pokušaja nuđenje adekvatnog rješenja.

“Prije desetak godina klubovi su morali da se oslanjaju na institucije i čekaju njihovu reakciju, dok smo sigurni da trenutno postoji veliki broj kompetentnih i proaktivnih ljudi koji rade u crnogorskim klubovima i jedino što nam je potrebno je podrška institucija, lokalne privrede, ili države Crne Gore, kako bismo napravili iskorak u UEFA takmičenjima. Cilj svih činilaca u našoj zemlji, od klubova i medija do institucija, trebala bi biti afirmacija fudbala na svim nivoima, kroz dijaloge, partnerstva i ubrzani razvoj infrastrukture, da bi fudbal postao istinski reprezent Crne Gore širom Evrope. Vjerujemo da je to zdravi osnov za prosperitet, a ne da se svako “rješavanje” problema u našem fudbalu svodi na objavljivanje neprovjerenih informacija, neargumentovano optuživanje i traženje krivca, bez pokušaja nuđenje adekvatnog rješenja”, kaže se u saopštenju i dodaje:

“Molimo sve medije da ubuduće provjere svoje pretpostavke i da očekuju da ćemo uvijek biti spremni da preuzmemo odgovornost za svoje postupke i uputimo izvinjenje kad za to postoji potreba i obaveza, kao što vjerujemo da će uraditi i svi koji su objavili i prenijeli pomenutu informaciju, nakon veoma ozbiljnih, a neutemeljenih, optužbi izrečenih na račun crnogorskih klubova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve