Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Kevin Panter donio produžetak, pa pobjedu Partizanu

Partizan je bio na pragu poraza, pošto je četiri minuta prije kraja utakmice gubio 10 poena razlike (73:63).

Kapiten Partizana Kevin Panter u završnici regularnih 40 minuta protiv Panatinaikosa donio je crno-bijelima najprije izjednačenje i produžetak, a potom i pobjedu protiv Panatinaikosa 92:87 (20:21, 19:17, 15:18, 24:22 – 14:9).

Partizan je bio na pragu poraza, pošto je četiri minuta prije kraja utakmice gubio 10 poena razlike (73:63), ali je u završnici utakmice stigao do izjednačenja (78:78) i imao čak i napad za pobjedu, 12 sekundi, međutim Panter se spetljao i izgubio priliku da donese trijumf, koji je stigao u produžetku.

Košarkaši Partizana bili su na pragu poraza večeras pred 20.000 gledalaca u Štark areni u Beogradu od grčkog Panatinaikosa, ali su napokon u dramatičnoj završnici nakon nekoliko poraza prekinuli seriju loših rezultata u novembru i stigli do pete pobjede u Evroligi.

Prije početka utakmice u Štark areni navijači Partizana su ovacijama dočekali svog nekadašnjeg igrača Matijasa Lesora, koji je bio vidno uzbuđen zbog ponovnog susreta sa Grobarima.

 Kucanje Smajlagic i Lesor (2).jpg

Partizan je još jednom pokazao neozbiljnost i neodgovornost i sada već tradicionalno prima poene na kraju četvrtina i katastrofalno je igrao i početak posljednje četvrtine kada je Panatinaikos stekao deset poena prednosti, alije trener Željko Obradović nakon dugo nema našao način da promjeni ritam utakmice i prekine seriju poraza svog tima.

Dobra vijest za navijače Partizana je i povratak na teren povređenog kapitena Kevina Pantera i plejmejkera Alekse Avramovića.

Partizan je vjerovatno jedine periode po volji navijača odigrao posljednja četiri minuta druge četvrtine kada serijom 11:0 stiga do vođstva 39:38 i posljednja četiri minuta četvrtog dijela igre.

Najefikasniji i najbolji igrač Partizana večeras je bio Zek Ledej, koji je postigao 23 poena, a imao je pet skokova, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu za indeks korisnosti 24. Peri Dozer je ubacio 16 poena, Kevin Panter 13, te Bruno Kaboklo 12.

U timu Panatinaikosa najefikasniji je bio Kendrik Nan sa 19, dok je Matijas Lesor ubacio 16 i imao šest skokova.

Fenerbahče je u 11. kolu Evrolige u Istanbulu nanio prvi poraz evropskom šampionu Realu, bilo je 100:99. Monako je kao domaćin pobijedio Olimpijakos sa 85:77, dok je Makabi ubjedljivo pobijedio Albu sa 102:81. Bajern je u Minhenu pobijedio Viurtus 90:76, a poraz je doživio i drugi italijanski predstavnik, pošto je Armani poražen u Milanu od Žalgirisa 70:83.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve