Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Kenan Kamenjaš: Cilj je da ostanemo drugi, odluka protiv Partizana

Budućnost u ponedjeljak očekuje meč 21. kola Admiralbet ABA lige, pošto u Podgoricu dolazi Igokea (19.00).

Budućnost Voli je ostala bez trofeja u Kupu Crne Gore, nakon poraza u dramatičnom finalu od SC Derbija, ali vremena za žal za propuštenim nema, pošto su obaveze u završnici ABA lige brojne.

Budućnost u ponedjeljak očekuje meč 21. kola Admiralbet ABA lige, pošto u Podgoricu dolazi Igokea (19.00).

Kenan Kamenjaš, centar Budućnosti je sa svojom Bosnom i Hercegovinom ostvario pobjedu na Kipru, ali i poraz od Francuske u Tuzli.

Kamenjaš jeza klupski sajt pričao o utiscima nakon reprezentativne pauze.

“Utakmica protiv Kipra je bila onakva kakvu smo i očekivali, opravdali smo ulogu favorita i slavili smo 33 poena razlike. Uslijedio je meč u tuzlanskom Mejdanu protiv velesile Francuske, koja je u ovom trenutku došla u najjačem mogućem sastavu, sa deset igrača iz Evrolige i dva iz Evrokupa. Nama su falila dva igrača, dva bitna šarafa – kapiten Halilović i plejmejker Robertson. Da smo bili kompletni sigurno da bi pružili bolji otpor, možda i iznenadili kao ljetos. Ipak, pokazali smo karakter, pokazali smo da možemo igrati i u slabijem sastavu protiv velesila i da se možemo nadati u budućnosti da slavimo sa ovakvim pristupom i željom”, kazao je Kamenjaš.

“Plavo bijele” očekuje duel sa Igokeom, koji je na programu u ponedjeljak 6. marta

“Vratili smo se nakon reprezentativne pauze i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i u jakom tempu kao prije pauze, kada je u pitanju ABA liga. Sigurno da nas očekuje jedna dobra utakmica protiv Igokee, u ovom trenutku mi smo favoriti i to moramo pokazati na našem domaćem terenu”, kazao je Kamenjaš.

Na kraju se osvrnuo i na očekivanja u nastavku sezone u ABA ligi.

“Svi znaju da želimo da ostanemo na drugom mjestu i da imamo prednost domaćeg terena i u polufinalu plej ofa. Imamo dobar raspored u nastavku takmičenja, dolazi nam direktni rival za drugu poziciju, imamo susret sa Partizanom u našoj Morači i vjerovatno će taj susret odlučivati o drugoj poziciji. Ipak, i drugi mečevi su važni kao i taj protiv Partizana jer nemamo luksuz da izgubimo druge mečeve jer samim tim i gubimo prednost. Očekuje nas i težak meč u Ljubljani, već iduće kolo nakon Igokee i mislim da imamo dobru šansu da održimo drugu poziciju, da odbranimo prednost domaćeg terena do finala”, kazao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve