Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Karlos Alkaraz izgubio prvi set na Rolan Garosu

Alkaraz je odigrao meč sa dosta oscilacija, tako da je japanski teniser šokirao prvog nosioca u drugom setu.

Najbolji teniser svijeta Španac Karlos Alkaraz plasirao se u treće kolo Rolan Garosa nakon što je danas u Parizu pobijedio Japanca Taro Danijela.

Alkaraz je odigrao meč sa dosta oscilacija, tako da je japanski teniser šokirao prvog nosioca u drugom setu, ali je Španac pobijedio sa 6:1, 3:6, 6:1, 6:2, nakon dva sata i 25 minuta igre.

Alkaraz je odlično počeo meč i prvi set riješio u svoju korist sa 6:1, i kada se očekivalo da će nastaviti u istom ritu talentovani Španac je neobjašnjivo pao u igri i Danijel je izjednačio rezultat na 1:1 u setovima.

U trećem setu gledali smo Alkaraza na kakvog smo navikli i bilo je jasno da iznenađenja neće biti, čak ni kada je početkom četvrtog seta Danijel napravio ribrejk i potom poveo sa 2:1.

To je još jednom prodrmalo Alkaraza, koji so kraja meča nije dao priliku rivalu da pokuša nešto više…

Druga teniserka svijeta Arina Sabalenka iz Bjelorusije plasirala se danas u treće kolo Rolan Garosa, pošto je u dva seta pobijedila svoju sunarodnicu Irinu Šimanovič 7:5, 6:2.

Ona je do pobjede nad 214. teniserkom svijeta stigla poslije sat i 29 minuta igre.

Sabalenka je pet puta oduzela servis protivnici, dozvolivši dva brejka sa druge strane.

U trećem kolu, Sabalenka će igrati protiv bolje iz duela Magdalena Frenh – Kamili Rahimova.

Plasman u treće kolo obezbijedila je i Amerikanka Sloun Stivens, pobijedivši Ruskinju Varvaru Gračevu sa 2:0 po setovima 6:2, 6:1.

Amerikanka je do pobjede stigla posle sat i 15 minuta.

Ona će u trećem kolu igrati protiv Julije Putinceve koja je pobijedila Kineskinju Đinven Ženg sa 2:1 po setovima 6:3, 4:6, 6:2.

Ruskinja Anastasija Pavljučenkova je pobijedila sunarodnicu Ljudmilu Samsonovu sa 2:1 (4:6, 7:5, 7:5), i u narednoj rundi će igrati protiv Anastasije Potapove.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve