Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Grigor Dimitrov poslao kući Danila Medvedeva

Dimitrov je nakon velike borbe u sva tri seta pobijedio Medvedeva sa 2:1 u setovima - 63, 6:7 (4), 7:6 (2) i stigao do trećeg kola Mastersa u Parizu.

Poslije skoro tri sata igre Bugarin Grigor Dimitrov pobijedio je u Parizu  Rusa Danila Medvedeva i dodatno pomogao Novaku Đokoviću da 2023. godinu završi na prvom mjestu ATP liste.

Dimitrov je nakon velike borbe u sva tri seta pobijedio Medvedeva sa 2:1 u setovima – 63, 6:7 (4), 7:6 (2) i stigao do trećeg kola Mastersa u Parizu.

Đokoviću je nakon jučerašnje eliminacije Španca Karlosa Alkaraza i sada Medvedeva, koji su drugi i treći na ATP listi, znatno olakšan put ka trofeju u Parizu i odbrani prvog mjesta na kraju godine.

Mogao je i ranije da završi meč Dimitrov, pošto je prvi set riješio u svoju korist, ali je propustio prilike u drugom setu, pa je u taj breku Medvedev stigao do izjednačenja u setovima.

Đoković danas igra svoj meč drugog kola u Parizu protiv sve boljeg Argentinca Tomasa Martina Ečeverije, koji je u proj rundi eliminisao Miomira Kecmanovića.

Đoković trenutno ima 500 bodova više od Alkaraza na ATP listi, kada se računaju samo rezultati u 2023. godini i osvajanjem Mastersa u Parizu osvojio bi 1.000 bodova što bi mu bilo dovoljno da godinu završi na prvoj poziciji, čak i da na završnom mastersu u Torinu izgubi sva tri meča u grupi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve