Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Juventus osvojio, Napoli izgubio bodove u sudijskoj nadoknadi

Fudbaleri Napolija nsatavljaju sa lošim igrama - aktuelni šampioni Italije danas su, u 26. kolu Serije A, igrali neriješeno na gostovanju Kaljariju - 1:1.

Fudbaleri Juventusa slavili su u prvom popodnevnom meču Serije A protiv Frozinonea sa 3:2, a do trijumfa su stigli golovima u nadoknadi vremena, baš kao što je Kaljari izjednačio u 96. minutu (1:1).

Bila je to još jedna utakmica kojom je Masimilijano Alegri testirao živce svojih navijača, jer su se fudbaleri iz Torina ponovo rezultatski mučili, ali na kraju mogu tri boda i trka za Skudeto sa Interom se nastavlja.

Juventus je odlično otvorio meč. Nije prošlo ni tri minuta a gostujući fudbaleri su morali da krenu ponovo sa centra.

Prelijepa akcija koju je započeo Gati koji je poslao jednu loptu u stilu Andrea Pirla, Mekeni je odlični utrčao i poslao je u petereca, gje je Dušan Vlahović pokauzao koliko ima dobro poziciniranje i praćenje akcije, i samo je rutinski sproveo u mrežu.

Niko na “Alijans” stadionu nije mogao ni da sluti da će se nakon takvog otvaranja meča, stvari promjeniti u sljedećih dvadesetak minuta.

Juvenuts se jednostavno “vratio iza lopte”, što je svojevrsni trjedmark Alegrijev, i već u 14. minutu Ščešnji je bio savladan.

Liroa je poslao dobru loptu ka Brešaniniju, koji je poslao na stranu za Zortea. Uslijedio je centaršut i sjajan trzaj glavom Velida Šedire.

Tokom ove akcije Frozinonea čak sedmorica fudbalera Juventusa su bila u svojim 16 metara.

U 27. minutu novi šok za Juve. Arui je poslao jednu dobru loptu u prostor, a Brešanini je uspio da prvi dođe do nje i u padu pogodi pod prečku gola Šćešnjog.

Juventus je uspio već nakon petog minuta da poravna rezultat i to ponovo svojom “američko-srpskom” kombinacijom, odnosno Mekeni asistent, Vlahović egzekutor.

Američki fudbaler je nakon pasa Kambjaza poslao iz prve loptu ka Vlahoviću, a on je još jednom pokauzao u kakvoj je golgeterskoj formi.

Očekivalo se da će u drugom poluvremenu Juventus da “slomi” otpor gostiju, ali nije bilo konkretnih prilika. Najveću je imao Gati u 84. minutu kada je u jednom napadačkom izletu dobro probio, ali nije bio precizan,

I onda igrali su se posljednji sekundi meča Iling Džunior je izveo korner sa lijeve strane, Vlahović skrenuo loptu ka drugoj stativi gdje se na pravom mjestu u pravo vrijeme našao Danijel Rugani koji je pogodio za pobjedu Juventusa.

Fudbaleri Napolija nsatavljaju sa lošim igrama – aktuelni šampioni Italije danas su, u 26. kolu Serije A, igrali neriješeno na gostovanju Kaljariju – 1:1.

Napoli je bez pobjede na četiri utakmice zaredom u svim takmičenjima, dok Kaljari nakon šest mečeva ne zna za trijumf.

Viktor Osimen, Foto: Reuters

Napolitanci su na Sardiniji vodili od 65. minuta, kada je Osimen sam na drugoj stativi dočekao centaršut Raspadorija, zatresao mrežu Kaljarija i aktuelnom šampionu donio prednost.

I ovaj meč je pokazao koliko je Napoliju nedostajao Viktor Osimen. Nigerijski reprezentativac je u srijedu – u prvom meču nakon povratka sa Afričkog kupa nacija – bio strijelac protiv Barselone u osmini finala Lige šampiona, a i danas je stigao do gola.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve