Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Juventus izjednačio protiv Sevilje u 97. minutu

U Ligi konferencije dva preokreta iz 2-1 i iz 1-2, a vrijedniju pobjedu i to u gostima, ostvarili su fudbaleri Bazela koji su sa 2:1 pobijedili Fiorentinu.

Večeras su odigrane prvce utakmice polufinala Lige Evrope i Lige konferencije, a najveće iznenađenje i poraz od Sevilja Juventus je izbjegao golom u 97. minutu.

Još jednom se pokazalo da je Sevilja majstor za Ligu Evrope i da je to takmičenje koje joj u principu odgovara, a večeras je to na svojoj koži osjetio Juventus.

Sevilja je povela u Torinu golom u 26. minuti koji je postigao En – Nesiri, ali je Juventus stigao do izjednačenja, duboko u nadoknadi vremena, u 97. minutu preko Federika Gatija, koji je loptu glavom smjestio u mrežu gostiju.

Juventus je imao jalovu inicijativu, ali nije uspio da pobijedi, pa će na revanš u Andaluziju bez rezultatske prednosti iz prvog meča.

U drugom polufinalnom meču Roma je na svom Olimpiku u Rimu pobijedila bajer iz Leverhuzena sa 1:0.

Gol odluke u 63. minutu postigao je Edoardo Bove. Bove je tako postao sa 20 godina i 360 dana najmlađi strijelac za Romu u polufinalima evropskih klupskih takmičenja.

U Ligi konferencije dva preokreta iz 2-1 i iz 1-2, a vrijedniju pobjedu i to u gostima, ostvarili su fudbaleri Bazela koji su sa 2:1 pobijedili Fiorentinu. Istim rezultatom, ali na svom terenu slavio je Vest Hem, koji je na poluvremenu gubio od AZ Alkmara.

Vest Hem je odbranio domaći teren protiv AZ Alkmara, a Bazel pobjedom u gostima napravio bitan korak ka finalu Lige konferencije.

“Čekićari” su gubili protiv holandske ekipe (strijelac Ranjders), ali su u nastavku dodali gas i došli do pobjede koja im daje ozbiljne šanse za prolaz.

Slavili su 2:1, trijumf timu Dejvida Mojesa donijeli su Benrama iz penala i Antonio.

A u Firenci, takođe preokret, ali u režiji gostiju – Bazel je bio bolji od Fiorentine sa 2:1.

Povela je Fiorentina golom Kabrala u 25.minutu, a Švajcarci došli do pobjede pogocima Dijufa u 71. i Amdunija u 92. minutu.

Za sedam dana su revanši u Alkmaru odnosno Bazelu.

Finalni duel je 7. juna u Pragu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve