Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Junajted dogovorio veliko pojačanje iz Bajerna

Kako je navedeno, ovaj igrač bez ikakvog razmišljanja prihvatio je ponudu Crvenih đavola i oduševljen je činjenicom da će imati priliku sarađivati s trenerom Erikom ten Hagom, a sve će biti zvanično objavljeno danas do ponoći

Manchester United u posljednjim satima zimskog prijelaznog roka dogovorio je pozajmicu Marcela Sabitzera iz Bayerna.

Kako je navedeno, ovaj igrač bez ikakvog razmišljanja prihvatio je ponudu Crvenih đavola i oduševljen je činjenicom da će imati priliku sarađivati s trenerom Erikom ten Hagom, a sve će biti zvanično objavljeno danas do ponoći.

Još uvijek nije poznato da li će Manchester United imati pravo otkupa ugovora ovog igrača, a razlog zbog kojeg su u posljednjim trenucima doveli pojačanje u veznoj liniji je povreda Christiana Eriksena, koji će van terena biti do maja.

Marcel Sabitzer karijeru je počeo u redovima austrijske Admire, a za prvi tim debitovao je 2010. godine. Nakon tri godine, otišao je u redove Rapida iz Beča, a onda je već u sljedećoj sezoni pojačao redove Leipziga, za koji je igrao sedam godina.

Uslijedio je transfer u Bayern u augustu 2021. godine za 16 miliona eura, ali u ovom klubu se nije pretjerano naigrao niti dokazao pa će mu Manchester United biti odlična prilika da pokaže svoje sposobnosti.

Ovaj vezni fudbaler je za reprezentaciju Austrije debitovao 2012. godine, a od tada je upisao 68 nastupa uz 12 postignutih pogodaka.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve