Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Jovanka Radičević: Umor jači od velike želje lavica

Veći broj igračica na kraju je napravio prevagu

Umor je bio jači od velike želje crnogorskih rukometašica u pokušaju da pobijede Holandiju, ističe naša bivša reprezentativka Jovanka Radičević.

“Lavice” su u petak izgubile 28:26, pa će u nedjelju od 10.15 protiv Češke igrati za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu.

“I htjele su i željele su, ali je umor uradio svoje. Nije bilo svježine, ali i u takvom stanju smo se držale sa velesilom koja na svakoj poziciji ima po dva dobra igrača, a selektor u rotaciji koliko god želi dobrih izbora. Ono što je moj utisak i to od prve utakmice na Svjetskom prvenstvu jesu promašaji. Od početka imamo problem i sa sedmercima i šutevima iz dobrih pozicija”, kaže Jovanka.

“Promašujemo u momentima kada se lome neke stvari na terenu, što utiče na igrača i kompletnu ekipu. Posebno promašaji iz izgrađenih akcija. Jer, kada dođemo na gol-dva zaostatka za protivnikom, onda se ulazi u promašaje”, istakla je Jovanka za Pobjedu.

Veći broj igračica na kraju je napravio prevagu.

“Rotacija je mnogo važna, vidjelo se kada je ušla na teren desni bek Haušer da je postigla pet golova i razlika se istopila od “plus pet”. U završnici nijesmo imali energiju koju Crna Gora mora da ima, ali sve je to normalno ako znamo da je prisutan umor i da nemamo takvu rotaciju koju, realno, druge reprezentacije imaju”.

Odlične odbrane Marine Rajčić “obrisali” su promašeni ziceri i sedmerci.

“Marina Rajčić je stvarno bila dobra na golu, zato smo i imali onakav početak, ali, nažalost, ušli smo u probleme sa zicerima, tehničkim greškama, a taj luksuz ne možemo da imamo. Najviše pet promašaja iz dobrih situacija, jer ovakve reprezentacije to ne praštaju”.

Ostala je još utakmica za sedmo mjesto protiv Češke.

“Sada nas čeka duel sa Češkom koja je za mene pozitivno iznenađenje. Gledala sam nekoliko utakmica gdje su pokazale timsku igru i kvalitet. Kod njih je došlo do promjene trenera, predvodi ih Norvežanin, a i vidi se kako je sve to lijepo, u kratkom periodu, “skockao”. Imaju i dobre individualne karike, prednjači Jerabkova, a i veći karakter u odnosu na raniji period. Golmanka im dobro brani, tako da nas čeka težak meč. Ali, dobro, znali smo da za nas nema laganog meča, s obzirom na to da je takva situacija. Pitanje je koliko će se djevojke psihički i fizički oporaviti”.

Šta god da se desi, pozitivan utisak se neće promijeniti.

“Kazala sam nakon pobjede nad Mađarskom, što se mene tiče, ne moraju ništa više od toga, a nakon meča sa Danskom bila sam ponosna na sve što su napravile”, zaključila je Jovanka Radičević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve