Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Jezero “šesticom” do najvećeg uspjeha u istoriji

Najubjedljiviji trijumf u četvrtfinalu ostvarilo je Jezero, koje je čak sa 6:1 pobijedilo podgorički Kom, ovo je ujedno i prvi put da ekipa iz Plava igra u polufinalu.

Fudbaleri Jezera, Dečića, te Rudara i Budućnosti koji su se plasiraliu u polufinale Kupa Crne Gore poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Najubjedljiviji trijumf u četvrtfinalu ostvarilo je Jezero, koje je čak sa 6:1 pobijedilo podgorički Kom, ovo je ujedno i prvi put da ekipa iz Plava igra u polufinalu.

Golove za Plav postigli su Edis Redžepagić u 4, Balša Tošković u 12, Petar Pavlićević u 46. i 82, Marko Šimun u 52. i Anil Julević u 72, koji su do vrha napunili mrežu Koma. Fudbaleri koma su jedino u 10. minutu uspjeli da  izjednačenje rezultat na 1:1, golom Vladimira Perišića.

Najzanimljivija utakmica se očekivala između Dečića i Petrovca, i tako je i bilo, pošto su na stadionu OFK Titograda slavili Tuzani sa 2:1 golom Pjetera Ljuljđuraja u 92. minutu.

Dečić je poveo golom Draška Božovića iz penala u nadoknadi prvog poluvremena, a Petrovčani, na čijoj je klupi debitovao trener Nenad Brnović, izjednačili preko Aldina Adžovića u 61. minutu.

U utakmici Bokelja i Rudara u Kotoru polufinalista je odlučen nakon izvođenja penala. U regularnom toku je bilo 1:1, pošto je napadač domaćih Igor Poček u 61. minutu izjednačio rezultat, jer su gosti vodilio od 22.minuta nakon što je Vasko Kalezić realizovao najstrožu kaznu.

Poslije serije penala dalje je prošau Rudar koji je realizovao svih pet jedanaesteraca, dok je Balša Radanović zaustavio šut Vladimira Kordića.

Fudbaleri Budućnosti su u četvrtfinalnom duelu protiv Mornara u Baru morali da se suoče sa dva gola minusa (2:0), a potom nadoknadili zaostatak i prošli dalje nakon penala.

Foto: FSCG

Izabranici Mladena Milinkovića na kraju su bili precizniji i koncentrisaniji od domaćina, slavili su 4:2.

Barani su rano poveli 2:0, sa dva gola francuskog napadača Krisa Marlona Ondonga-Mbe u 3. i 10. minutu i tako došli su na korak od velikog iznenađenja.

Nadu Budfućnosti da može do polufinala probudio je iskusni Petar Grbić koji je u 40. minutu smanjio na 2:1.

Rezervista Vasilije Adžić je još jednom potvrdio veliki talenat  i u 64. minutu izjednačio rezultat na 2:2 sjajnim udarcem sa 20 metara poslije dodavanja Grbića.

Rezultati

Jezero – Kom 6:1

Dečić – Petrovac 2:1

Bokelj – Rudar 1:1 – penali 4:5

Mornar – Budućnost 2:2 – penali 2:4

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve