Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Jezerao skinulo Budućnost sa vrha tabele, Dečić novi lider

Budućnost je i dalje bez pobjede u drugom dijelu sezone, doživjela je drugi poraz u tri dana i to bez postignutog gola. Tri boda Plavljanima donio je Pavlićević golom u 68. minutu.

Fudbaleri Dečića preuzeli su prvo mjesto nakon 22. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.

U skandaloznom meču Dečić je danas popodne savladao Mladost na “DG Areni” sa 3:0 i iskoristio šokantan poraz Budućnosti od Jezera pod Goricom 1:0, pa sada imaju dva boda više u odnosu na aktuelne šampione.

Budućnost je i dalje bez pobjede u drugom dijelu sezone, doživjela je drugi poraz u tri dana i to bez postignutog gola. Tri boda Plavljanima donio je Pavlićević golom u 68. minutu.

To su prvi bodovi plavskog tima u proljećnom dijelu sezone, nakon poraza od Arsenala i Jedinstva.

Napadač Jedinstvo France, Žarko Korać, sa 14 postignutih golova zauzima prvo mjesto na listi strijelaca Meridianbet Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Nekadašnji fudbaler Arsenala, Boban Đorđević, postigao je deset, dok su se Aleksa Maraš iz Mladosti i Oliver Šarkić iz Dečića po sedam puta upisali u strijelce.

Po šest golova, nakon 22. kola, imaju Marko Mrvaljević, Draško Božović, Balša Tošković i Slobodan Babić, dok su po jedan manje postigli Vasilije Adžić, Petar Grbić i Senaga Naoki.

Prvi trofej Radija Crne Gore, u sezoni 2013/14, osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti.

U narednih devet godina zaslužili su ga golgeteri Sutjeske Goran Vujović, Igor Ivanović, Marko Ćetković, Božo Marković i Tajron Konrad, igrači Mladosti Marko Šćepanović i Zoran Petrović, napadač Zete Nikola Krstović i Adnan Bašić iz Petrovca.

REZULTATI

Jedinstvo Franca – Sutjeska MeridianBet 0:1

Anto Babić 31.

Mladost Lob.Bet – Dečić AdmiralBet 0:3

Bojan Matić 45+3, Matija Božanović 87, Oliver Šarkić 88.

Petrovac – Rudar 1:1

Nikola Zvrko 45 – Aleksa Golubović 71.

Mornar – Arsenal 0:0

Budućnost – Jezero 0:1

Petar Pavlićević 68.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve