Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Janović: Snažna odbrana ruši Grke

Bivši reprezentativac Mlađan Janović smatra da je ključ uspjeha protiv Grka snažna odbrana

Vaterpolisti Crne Gore plasirali su se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju i za plasman u polufinale će igrati protiv Grčke.

Bivši reprezentativac Mlađan Janović smatra da je ključ uspjeha protiv Grka snažna odbrana.

– Završili smo grupnu fazu i ispunili cilj – plasman u četvrtfinale je ostvaren. Ono što sada moramo je da podignemo igru u odbrani. Primili smo 13 od Hrvatske i Srbije, a to je mnogo. Ključ uspjeha u narednoj utakmici je da popravimo taj segment igre.

Prethodna utakmica sa Srbijom nije imala takmičarski značaj i više je poslužila za neke druge stvari. Od svih mogućih rivala u nokaut fazi mislim da nam je došao najpoželjniji. Grčka je kvalitetom slabija od Mađarske i Italije, ali je veliko iznenađenje na turniru.

Očekivao sam da će se Grci boriti za treće mjesto u grupi, a oni su bili prvi. Nijednom nijesu izgubili, a Ameriku su sveli na pet datih golova, Italiju na šest. Opet se sve svodi na konstataciju da je odbrana uslov za dobar rezultat.

Prošli smo u četvrtfinale i treba da se konsolidujemo. Popravnog više nema. To je što je.

Uvjeren sam da će napad proraditi, samo da budemo na nivou ispred svog gola. Igrali smo sa Grčkom prije mjesec dana u polufinalu Svjetske lige. Lako smo došli do pobjede. Neka tako bude i sada na Olimpijadi, detaljno je istakao Janović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve