Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Jadran ubjedljiv protiv Primorca

Aktuelni šampion napravio prvi od tri koraka ka odbrani šampionske titule u vaterpolu.

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog obijedili su večeras u Herceg Novom vječitog rivala iz Kotora, ekipu Primorca sa 11:5 (3:2, 3:0, 1:2, 4:1) i poveli u finalu plej-ofa Prvenstva Crne Gore.

Aktuelni šampion napravio je prvi od tri koraka ka odbrani šampionske titule i poveo je sa 1:0 u doigravanju za titulu.

Primorac je bolje počeo utakmicu, poveo sa 2:1, već u četvrom minutu utakmice golovima Paunovića i Marka Mršića, ali nakon toga 19 minuta nisu postigli pogodak što je Jadran iskoristio i stekao nedostižnu prednost – 6:2.

U tim trenucima fantastično je branio golman Novljana Darko Đurović, koji je odbranio i peterac Mršiću.

Nakon vođstva 2:1, Kotorani su potpuno stali, igrali veoma loše u napadu, nisu koristili prilike sa igračem više, pa su Novljani golovima Đura Radovića (tri gola zaredom), potom Matije Sladovića, Jovana Vušurovića i Jovana Vujovića riješili pitanje pobjednika.

“Bila je to dobra utakmica, oba golmana su večeras pružila odličnu šansu, Đurović je imao nekoliko izuzetnih odbrana i veoma je zaslužan za naš trijumf. Bez obzira na rezultat i veliku razliku nije to bilo tako lako, ali Primorac nije iskoristio svoje šanse, mi naše jesmo i zasluženo pobijedili”, kazao je trener Jadrana Radanović.

Najefikasniji u timu Jadrana Bio je Đuro Radović sa tri gogotka, po dva su postigli Halturin i Danilo Radović, a po jedan Matija Sladović, Uroš Vučurović, Danilo Stupar i Jovan Vujović.

Strijelci za Primorac su bili Marko Mršić dva, te Srđan Janović, Paunović i Balša Vučković.

“Počeli smo veom,a dobr utakmicu, poveli sa 2:1, ali smo nakon toga napravili veliki broj grešaka. Nismo igrali dobro u napadu, nismo koristili prednost sa igračem više (tek jedan od deset), s druge strane Jadran je iskoristio sve naše greške i zasluženo pobijedio”, kazao je trener Primorva Ranko Perović.

Druga utakmica igra se u ponedjeljak u Kotoru sa početkom u 19 časova, a prvak će biti tim koji prvi stigne do tri pobjede.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve