Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Jadran osvojio Kup Crne Gore

Pobjednik je odlučen u trećoj četvrtini, kada su vaterpolisti Jadrana stekli pet golova prednosti, bilo je 12:7, i na kraju stigli do sigurne i ubjedljive pobjede za novi trofej u klupskoj riznici - 15:10 (5:3, 3:3, 4:2, 3:2).

Vaterpolisti Jadrana osvojili su Kup Crne Gore pošto su večeras u Podgorici pobijedili svog najvećeg rivala Primorca iz Kotora.

Pobjednik je odlučen u trećoj četvrtini, kada su vaterpolisti Jadrana stekli pet golova prednosti, bilo je 12:7, i na kraju stigli do sigurne i ubjedljive pobjede za novi trofej u klupskoj riznici – 15:10 (5:3, 3:3, 4:2, 3:2).

Novljani su vrlo brzo stekli osjetnu rezultatsku prednost, pošto je već sredinom prve četvrtine bilo 4:1, ali su Kotorani uzvratili nakon iusključenja sa pravom zamjene Caraja i stigli dva puta do izjednačenja, ali je to bilo večeras sve od izabranika Zorana Maslovara.

Mnogo su ljubitelji vaterpola očekivali od večerašnjeg finala, mnogo više neizvjesnosti i borbe u bazenu, ali je Jadran od starta nametnuo svoji ritam igre i zasluženo osvojio prvi tropfej u sezoni.

U finišu druge četvrtine Jadran je ponovo stekao dva gola prednosti i nakon toga dileme više nije bilo.

Jadran je u prvom poluvremenu fantastično igrao sa igračem više i prih šest prilika pretvorio u pogotke, dok se Primorac mučio u napadu i kada je imao višak u bazenu i kada su snage bile izjednačene, a nije na pravi način iskoristio ni period kada je imao četiri minuta igrača više zbog isključenja Caraja.

“Jadran je bio bolji, nema dileme. Nismo ispoštovali doigovore prije utakmice, ali jadran je većeras bio bolji i čestitam im na osvojenom trofeju”, kazao je nakon poraza u finalu Maslovar.

“Čestitke Jadranu na zasluženo osvojenom kupu. Svjesni smo kvaliteta Jadrana, to je tim iz Lige šampiona, život ide dalje, i nadam se da ćemo biti bolji u nastavku sezone”, kazao je Marko Gopčević.

Najefikasniji u timu Jadrana večeras je bio Danilo Radović, koji je postigao četiri gola, dok se Vasilije Radović tri puta upisao u strijelce, po dva gola dali su Nagaev i Vukićević. Trostruki strijelci u Primorcu bili su Mršić i Brguljan.

.”Utakmica je bila interesantna, poslije početne nevroze podigli smo nivo igre, Krasi nas ta dobra atmosfera u ekipi i vidi se da podižemo nivo igre i nadam se da ćemo u nastavku sezone i takmičenju u Evrokupu biti još bolji”, kazao je poslije osvojenog trofeja trener Jadrana Radanović.

Pehar pobjednika Kupa vaterpolistima Jadrana predao je predsjednik VPSCG Đuro Marić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve