Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Jadran drugi u Budvi, Primorac treći

Jadran je u finalu, nakon peteraca, izgubio od Cavtata 14:13, iako je nakon tri četvrtine vodio 10:4.

Mladi vaterpolisti Jadrana – mlađi kadeti (igrači rođeni 2011. godine i mlađi) – osvojili su drugo, a njihovi vršnjaci iz Primorca treće mjesto na turniru “Olimpijske nade”, koji se minulog vikenda održao u Budvi.

Jadran je u finalu, nakon peteraca, izgubio od Cavtata 14:13, iako je nakon tri četvrtine vodio 10:4. Igrači Cavtata su, međutim, posljednji period dobili 6:0, a onda u izvođenju peteraca bili uspješniji.

Prethodno su Novljani upisali četiri trijumfa u grupi – nad Nikšićem 18:2, Akvatik Verdeom 10:7, Primorcem 12:4 i Jugom 15:2.

Primorac je porazom od Jadrana osvojio drugo mjestu, da bi u borbi za treću poziciju na kraju turnira pobijedio Budućnost 6:3.

Domaćin Budva je zauzela peto, Akvatik Verde sedmo, a Nikšić i Mladost Bijela, deveto, odnosno deseto mjesto.

Ovo je bio treći turnir u okviru takmičenja “Olimpijske nade”. Na prethodna dva slavili su klubovi iz Crne Gore – Budva u kadetskoj, a Jadran u konkurenciji mlađih juniora.

“Olimpijske nade” je takmičenje koji organizuju klubovi iz Crne Gore i Dubrovačko-neretvanske županije, sa ciljem podizanja kvaliteta vaterpola i međusobnog upoznavanja i povezivanja.

Nakon turnira za mlađe kadete, odigraće se još i turniri u konkurencijama juniora (2006. i mlađi) i nada (2012. i mlađi).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve