Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Izborio plasman u elitu: Sjajna sezona za Radunovića

Kiziltepe je u ligaškom dijelu bio prvi u svojoj grupi sa 17 pobjeda i pet poraza

Balša Radunović je uspješno završio prvu sezonu u Turskoj. Crnogorski odbojkaš je sa ekipom Kiziltepe osvojio prvo mjesto u Drugoj ligi i izborio plasman u elitni rang takmičenja.

Kiziltepe je u ligaškom dijelu bio prvi u svojoj grupi sa 17 pobjeda i pet poraza.

– Početak sezone je bio jako težak i vrlo stresan, jer smo izgubili pet utakmica u prvom dijelu i bili skoro otpisani da ćemo uopšte igrati plej-of, jer je liga dosta kompetitivna. Ali klub je napravio par promjena, doveo je novog tenera, novog igrača na poziciji korektora iz Rusije i počeli smo da igramo mnogo bolje, iako smo svakog dana bili pod velikim pritiskom, jer nijesmo imali prava na nijednu grešku. Ostvarili smo 14 pobjeda zaredom i završili regularni dio sezone na prvom mjestu potpuno neočekivano, s obzirom na to kako smo odigrali prvi dio sezone iako je to i bio cilj kluba prije početka sezone. Regularni dio sezone je bio odličan za mene, možda jedan od najboljih u dosadašnjoj karijeri, kaže za Arenu Radunović.

Kiziltepe je u drugoj, plej-of fazi, sa još tri najbolje ekipe iz svoje grupe A, igrao još tri kola i kao drugoplasirani izborio plasman u finalnu rundu, sa dvije najbolje ekipe iz grupe A. U finalnoj fazi (tri kola), Kiziltepe je upisao dvije pobjede i poraz i sa bodom više je zauzeo prvo mjesto ispred Džizrea, koji, je, takođe, imao dvije pobjede i poraz. Presudna je bila pobjeda od 3:0 u posljednjem kolu protiv Jeopark Kule, u meču u kojem je Radunović bio najbolji igrač meča sa 19 poena i 63 odsto realizacije napada i kontranapada.

– Plej-of je bio jako naporan, šest utakmica u devet dana. Početak je bio jako komplikovan, jer sam došao pod inekcijama zbog upale koljena i posljednjih mjesec dana polovično trenirao, koliko je koljeno dozvoljavalo. Bio sam malo van ritma, ali, ipak, na kraju se sve posložilo i isplatilo. Naporan rad i trud tokom koji sam ulagao cijele sezone stao je u tu posljednju i najvažniju utakmicu protiv Jeopark Kule, koju sam odigrao odlično, kao i moji saigrači, dodaje bivši crnogorski reprezentativac.

Klub u kojem je igrao je iz istoimenog grada Kiziltepea, na istoku Turske, u provinciji Mardina.

– To je neobičan dio Turske sa većinom stanovništva koji čine Kurdi. Ta provincija ima veliku podršku Erdogana. Klub je, inače, osnovan 2016. godine i ove godine je imao prvi put velike ambicije i uložio ne mala sredstva da osvoji ligu i da se kvalifikuju u viši rang, zaključio je Radunović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve