Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivica Tucak: Crna Gora drži fantastičan ritam igre

Hrvatska je u prva dva kola ostvarila pobjede, protiv Španije nakon boljeg izvođenja peteraca i Francuske, dok je naša selekcija savladala Francusku poslije peteraca, a poražena od Španije.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u posljednjem kolu grupe A igraće sjutra u Dubrovniku protiv domaćina Hrvatske meč za direktan plasman u četvrtfinale od 20.15 časova.

Hrvatska je u prva dva kola ostvarila pobjede, protiv Španije nakon boljeg izvođenja peteraca i Francuske, dok je naša selekcija savladala Francusku poslije peteraca, a poražena od Španije.

Pred meč sa Hrvatskom sve je otvoreno, iako je domaćin veliki favorit, ali bi izabranici Vladimira Gojkovića teoretski mogli da osvoje svaku poziciju od prvog do četvrtog mjesta.

Hrvati su svjesni da bi u nekim kombinacijama mogli da završe i na trećem mjestu i da ostanu bez direktnog plasmana u četvrtfinale.

“Znamo da nas čeka ozbiljan protivnik i moramo da uradimo sve što je u našoj mogućnosti da pobijedimo tu utakmicu i da ovu etapu u Dubrovniku završimo onako kako smo počeli. Igramo dobro, ali možemo i moramo još bolje ako želimo do rezultata”, dodao je Tucak.

Trofejni stručnjak koji je prije Hrvatske reprezentacije sjedio na klupi Šibenika i Jadran iz Herceg Novog biranim riječima je govorio o Crnoj Gori.

“Radi se o izuzetno jakoj reprezentaciji. Ima fantastičan ritam u igri, poslije Španije možda i najjači. Igrači te selekcije nemaju toliko veliki individualni kvalitet kao Španci, ali to nadoknađuju velikom agresivnošću mladih i poletnih igrača. Puno puta sam ponovio da ko god igra protiv njih ne može unaprijed da upiše pobjedu – to je reprezentacija koja je uvijek u zoni medalja, ali vjerujem kako ih možemo dobiti”, kaže Tucak.

Hrvatskog selektora pred ovaj duel brine napad sa igračem više koji je u ubjedljivoj pobjedi nad Francuskom bio katastrofalan.

“Protiv Španije je bio vrlo dobar, ali protiv Francuske je bilo užasnih 13-1. Previše smo žurili u prvoj četvrtini, ali to ćemo analizirati i vjerujem i znam da to može bolje. Ako budemo imali tako katastrofalan učinak, onda sigurno nećemo pobjeđivati u zahtjevnim utakmicama”, zaključio je Tucak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve