Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Ivica Osim dobio Bulevar u Sarajevu

Jedna ulica u Sarajevu ubuduće će nositi naziv po Ivici Osimu, poznatom fudbaleru i treneru, odlučile su danas vlasti Kantona Sarajevo.

Jedna ulica u Sarajevu ubuduće će nositi naziv po nekadašnjem selektortu SFRJ Ivici Osimu, ali i legendarnom fudbaleru i i treneru sarajevskog Željezničara i Partizana, odlučile su danas vlasti Kantona Sarajevo.

Zvornička ulica je odlukom na današnjoj sjednici skupštine preimenovana u Bulevar Ivice Osima, legende bosanskohercegovačkog fudbala, prenijela je HINA. Inicijativu je nedugo nakon njegove smrti prošle godine pokrenuo Fudbalski klub Željezničar u kojem je on ponikao kao igrač.

U toj se ulici nalazi i stadion Grbavica u čijoj je je blizini Ivica Osim rođen, odrastao i počeo fudbalsku karijeru u Željezničaru.

Ivica Osim je, uz Željezničar, nastupao za ekipu Strazbura, Cvolea, Sedana i Valensijena. Nastupao je za reprezentaciju Jugoslavije.

Kao trener je sa klupe vodio Željezničar, Partizan, Panatinaikos, Šturm, japanski Džef junajted, a bio je selektor reprezentacije Jugoslavije do raspada te države, a potom i Japana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve