Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović zbog povrede već počeo sa pripremama: Biću spreman do prozivke

Crnogorski reprezentativac iz redova plavih mnogo ranije od ekipe počeo je sa radom kako bi nadoknadio ono što je propustio u finišu jeseni zbog povrede

Fudbaleri Budućnosti na odmoru, a Igor Ivanović na treningu.

Crnogorski reprezentativac iz redova ”plavih” mnogo ranije od ekipe počeo je sa radom kako bi nadoknadio ono što je propustio u finišu jeseni zbog povrede.

Krilnom napadaču napuklo je rebro, a zbog toga nije bio u mogućnosti da pomogne ekipi i nastupi za nacionalni tim u novembru.

Sada je zdrav. Uz nadzor kondicionog trenera Nikole Vukčevića, a u društvu saigrača Nemanje Sekulića, brusiće formu do početka zimskih priprema 10. januara.

– Imao sam nezgodnu povredu koja me je usporila kada sam bio u dobroj formi. Žao mi je što nijesam mogao da igram, ali jednostavno to se dešava u sportu. Preskočio sam nekoliko klupskih utakmica, kao i reprezentativne mečeve protiv Holandije i Turske na kraju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Uradio sam preglede i dobio dozvolu da krenem sa treninzima. Nema bola, osjećam se dobro i želim što bolje da se fizički spremim dok ne počnemo pripreme – za Pobjedu kaže Ivanović.

Do povrede, bio je najbolji igrač Budućnosti i vodeći strijelac lige sa sedam golova.

Upisao je i četiri asistencije.

– Ušao sam u dobar ritam i bio zadovoljan partijama koje pružam. Uradio sam dovoljno, ali moglo je da bude i bolje da me povreda nije omela. Krivo mi je što nijesam mogao da pomognem klubu u trenucima kada je lider bio u krizi. Nijesam falio samo ja, već smo u jednom momentu imali sedam povrijeđenih prvotimaca.

To je ogroman hendikep i sigurno je ostavilo traga na učinak u prvenstvu – ističe trideset jednogodišnji Podgoričanin.

”Plavi” su od ljetos prošli turbulentan period.

Nakon debakla na evropskoj sceni, došlo je do smjene trenera – otišao je Mladen Milinković, a klupu preuzeo Aleksandar Nedović. Bilo je promjena i u ekipi koju su napustili stožeri – Draško Božović i Petar Grbić.

Neka pojačanja nijesu opravdala ulogu, što je sveukupno rezultiralo velikim zaostatkom za vodećom Sutjeskom.

Budućnost kasni devet bodova za liderom, na pauzu nije čak ni druga – već treća iza Dečića, ali Ivanović ne gubi nadu u odbranu duple krune.

– Samo da nas mimoiđu pehovi. Uz kvalitetne pripreme i par pojačanja – vjerujem da možemo da se umiješemo u borbu za titulu. Tu je i Kup u kojem smo obezbijedili polufinale. Vidjeli smo jesenas da je i Sutjeska bila u krizi. Spojila je nekoliko utakmica bez pobjede, a mi smo to iskoristili da smanjimo razliku na šest bodova. Bilo bi i manje da je stručni štab imao sve momke na raspolaganju. Ovako, izgubili smo pred pauzu u Pljevljima i ostali na ”minus devet”. Jeste to ozbiljna prednost lidera, ali ne i nedostižna. Uvjeren sam da možemo da priredimo veleobrt na vrhu tabele. Na nama je da uhvatimo pobjednički kontinuitet, dobijemo preostala dva derbija i uradimo sve da odbranimo oba domaća trofeja – zaključio je Ivanović, koji je ove sezone upisao 14 nastupa u Telekom 1. CFL i u prosjeku tresao mrežu na svakoj drugoj utakmici.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve