Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Ivan Joksimović: Dostojno da reprezentujemo našu odbojku na Evropskom prvenstvu

Nakon obavljenih ljekarskih pregleda, naši odbojkaši otputovali su u Kolašin na završne pripreme za Evropsko prvenstvo

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za treći uzastupni nastup na Evropskom prvenstvu, koje će se od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Bugarskoj, Sjevernoj Makedoniji i Izraelu.

Nakon obavljenih ljekarskih pregleda, naši odbojkaši otputovali su u Kolašin na završne pripreme za Evropsko prvenstvo

Selektor Ivan Joksimović, istakao je da vjeruje da će se tim spremiti kvalitetno i na pravi način predstaviti crnogorsku odbojku i našu državu.

“Na putu do Evropskog prvenstva imaćemo jako dobre sparing partnere. U četvrtoj sedmici rada dolazi nam Izrael, 15, 16. i 18. igraćemo sa Kamerunom i kao generalni test imaćemo mečeve sa B ekipom Japana, koja se priprema za prvenstvo Azije. To će biti prava provjera toga šta smo uradili u Kolašinu i nadam dobroj formi za predstojeće Evropsko prvenstvo”, istakao je je Joksimović.

Na pripremama je 18 igrača, a tim za Evropsko prvenstvo biće spoj mladosti i iskustva, naglasio je selektor.

“Znajući sve momke i iskustvo koje nosimo iz prošlogodišnjih kvalifikacija, mogu da kažem da imamo ekipu sa jako dobrom radnom etikom, koja se sigurno neće štedjeti i dati svoj maksimum na svakom treningu, da se maksimalno spremi dostojno reprezentuje crnogorsku odbojku i Crnu Goru.”, kazao je selektor.

Kapiten Vojin Ćaćić istakao je da se raduje povratku u nacionalni tim.

“Lijepo je ponovo biti ovdje nakon kratke pauze zbog povrede i što ću biti opet sa momcima i sa stručnim štabom. Lijepo ih je sve vidjeti na okupu. Čeka nas treće Evropsko prvenstvo. Nezahvalno je pričati o ciljevima jer znamo kako smo prošli na prethodnom Evropskom prvenstvu. Nijesmo se baš proslavili, tako da nam je cilj da odradimo što bolje pripreme, da napravimo dobru atmosferu, dobru grupu igrača i mislim da u takvoj atmosferi rezultat sigurno neće izostati”, optimista je Vojin Ćaćić.

Mjesto u timu za Evropsko prvenstvo, prvo u karijeri, tražiće i talentovani korektor Đorđe Jovović.

“Radujem se predstojećim pripremama. Za mene ovo predstavlja veliku priliku za dokazivanje, prvenstveno, napredovanje. Kroz svaku akciju svaki mladi igrač pronalazi priliku za istim tim dokazivanje, napredovanje, za novo iskustvo. Prije svega, pripreme za mene predstavljaju veliko iskustvo i želim da se zahvalim selektoru što sam dobio poziv. Na pripremama, nadam se da ćemo, prvenstveno, biti svi zdravi, bez nekih većih problema, da ćemo izgraditi dobar odnos i dobru hemiju između nas igrača, kao i između igrača i stručnog štaba. Što se tiče samog Evropskog prvenstva, u pitanju je veliko takmičenje o kojem svaki igrač sanja. To je dječački san svih nas, tako da je, za mene lično, Evropsko prvenstvo i samo učešće na njemu ogromna stvar”, kazao je Jovović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve