Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Iskra već razmišlja o novoj sezoni: Promjene u Danilovgradu pred novi napad na Evropu

Ako je suditi po riječima predsjednika Blaža Šaranovića, optimizma neće faliti, bez obzira što će tek uslijediti neminovne kadrovske promjene i po pitanju igračkog potencijala, a nije isključeno i po pitanju stručnog štaba

Pauza je u toku, ali odmora za bilo koju strukturu u Fudbalskom klubu Iskra, od ekonoma do predsjednika, praktično da i nema.

Ako je suditi po riječima predsjednika Blaža Šaranovića, optimizma neće faliti, bez obzira što će tek uslijediti neminovne kadrovske promjene i po pitanju igračkog potencijala, a nije isključeno i po pitanju stručnog štaba.

– Crnogorska fudbalska javnost i naši vjerni navijači s pravom su očekivali mnogo bolji učinak s obzirom na to da smo odlično startovali u nastavku prvenstva i važili za jednu od ekipa koja će konkurisati za najviši plasman. Međutim, okolnosti su bile takve da je trebalo izdržati žestok tempo na oba fronta i pri tome izaći na kraj sa nezavidnom zdravstvenom situacijom koja nas nažalost nije mimoišla, a posebno povrede prvotimaca uoči odlučujućih susreta. Nijesam zadovoljan rezultatom, ali ipak Iskra je stavila do znanja svima da ima dovoljno kapaciteta i snage da se ravnopravno nosi sa najkvalitetnijim sastavima u ligi, a naročito sa pretendentima na titulu, naveo je Šaranović i dodao:

– Takođe, falilo je više sportske sreće, a gubitak koncentracije, naročito u finišu pojedinih utakmica znatno su nam umanjili bodovni saldo. Na sreću, kada je bilo najpotrebnije, to jest u doigravanju, mladići su potvrdili fizičku i psihičku spremnost i pravi profesionalni odnos prema klubu i gradu uopšte.

Podmlađivanje je neizbježno, tim prije jer je sopstveni regrutni centar iznjedrio dosta talentovanih i ambicioznih igrača koji su željni dokazivanja, a mnogi od njih su pronašli angažmane u poznatim stranim klubovima, tako da nije isključeno da uskoro njihovim stopama pođu i drugi koji su se već ustalili u prvom timu.

– Konačno, kada je riječ o angažovanju igrača iz ove sredine, dosta često se mogu čuti kojekakve kuloarske priče i optužbe da uprava nije naklonjena njima. To nije tačno, naprotiv, nama bi bilo najdraže da svih jedanaest prvotimaca budu iz Danilovgrada. Na tom planu svima je upućen poziv i sa svima rado pričamo i dogovaramo se oko njihovog statusa u klubu, naglasio je Šaranović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve