Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

‘Iranski Mesi’ se povukao u 23. godini zbog majke

Jedan od najboljih iranskih fudbalera Sardar Azmun odlučio je da završi reprezentativnu karijeru već u 23. godini zbog brojnih kritika javnosti i navijača.

Foto Clive Mason/Getty Images

Fudbaler Rubina iz Kazanja bio je prvi strijelac nacionalnog tima u kvalifikacijama, ali na Mundijalu u Rusiji nije bio u pravoj formi, pa je dobio mnogo kritika u zemlji iako je Iran pružio jak otpor evropskom prvaku Portugalu (1:1) i Španiji (0:1), a pobijedio Maroko (1:0).

“Igranje za reprezentaciju bila mi je velika čast, ponosan sam na moje posljednje dane u timu. Nažalost, morao da donesem jednu od najboljnijih odluka u životu. Biram svoju majku”, napisao je Azmun na društvenim mrežama, koga su u domovini prozvali ‘iranski Mesi’.

Kao prenose tamošnji mediji, Azmun se na ovakav potez odlučio zbog majke koja se u godini za nama oporavljala od teške bolesti, a navodi se da joj se stanje pogoršalo pošto je vidjela uvrede na račun sina, strelca 23 gola na 36 nastupa za nacionalni tim.

Iran je na kraju završio na trećem mjestu B grupe Svjetskog prvenstva, sa samo bodom manje od Španije i Portugalije koji su prošli u osminu finala.

Azmun je za reprezentaciju odigrao 36 utakmica i dao čak 23 gola.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve