Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

IMZE: Dvije medalje za Crnu Goru u streljaštvu

Naše reprezentativke lako savladale San Marino

U toku su Igre malih zemalja Evrope u Crnoj Gori. Na Igrama malih zemalja učestvuje 846 sportista iz devet država, koji će se u narednih pet dana takmičiti u deset sportova.

III dan (30.05.2019)

17:24

Prve medalje u streljaštvu za Crnu Goru na Igrama malih zemalja Evrope! Jelena Pantović osvojila je srebro, a Nevena Šaranović bronzu u disciplini vazdušni pištolj.

Jelana je upucala 230.7 krugova, a Nevena 211.3. Maltežanka Eleanor Bezina je do zlata stigla sa rezultatom od 231.8 krugova.

12.30

Odbojkašice Crne Gore upisale su i treću pobjedu na Igrama malih zemalja Evrope.

Današnje protivnice, selekcija San Marina, bile su lako rješiv zadatak za naše odbojkašice koje su slavile 3-0, po setovima: 25-19, 25-12, 25-19.

Foto: Montenegro2019.me

Izabranice Nikole Masoničića su u dosadašnjem dijelu takmičenja, pored San Marina, savladale reprezentativke Kipra i Lihtenštajna a očekuju ih još dueli sa Luksemburgom i Islandom.

09:40 Nakon drugog dana takmičenja na Igrama malih zemalja Evrope, sportisti Luksemburga su osvojili najviše medalja. Od ukupno 35 odličija, 14 takmičara iz Luksembuga se okitilo zlatom, 13 srebrnom, a osam bronzanom medaljom.

Na drugom mjestu je Lihtenštajn sa 11 medalja od čega su sedam zlatne, dvije srebrne i dvije bronzane.

Slijede Kipar sa 20 medalja (šest zlatnih, 10 srebrnih i četiri bronze), Monako je osvojio 23 medalje (šest zlatnih, sedam srebrnih, 10 bronzanih), Island 18 (pet zlatnih, pet srebrnih, osam bronzanih), sportisti iz Crne Gore su osvojili osam odličja od čega četiri zlata, jedno srebro i dvije bronze.

Sportisti sa Malte imaju 14 medalja (dvije zlatne, pet srebrnih i sedam bronzanih), Andora je na trenutnom bilansu od osam medalja (jedno zlatno, jedno srebro i šest bronzi) dok su takmičari iz San Marina osvojili ukupno četiri medalje (jedno srebro i tri bronze).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve