Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Iga Svjontek brani titulu na Rolan Garosu protiv Karoline Muhove

Svjontek je nakon dva sata i devet minuta igre pobijedila Beatriz Hadad Maju sa 6:2, 7:6 (7) i ostvarila 13. pobjedu u nizu na Rolan Garosu. 

Najbolja teniserka svijeta Poljakinja Iga Svjontek pobijedila je večeras u polufinalu Rolan Garosa Btazilku Beatriz Hadad Maju i braniće u subotu titulu osvojenu prošle godine.

Svjontek je nakon dva sata i devet minuta igre pobijedila Hadad Maju sa 6:2, 7:6 (7) i ostvarila 13. pobjedu u nizu na Rolan Garosu.

Poljakinja je lako i ubjedljivo dobila prvi set sa 6:2, ali je u drugom setu mnogo bolje počela Hadad Maja koja je prva napravila brejk, potopm povela sa 3:1, ali se nakon toga ribrejkom Svjontek vratila u set i do kraja nije bilo brejkova.

Brazilka je bolje počela taj-brek imala rezultatsku prednost i pri rezultatu 5:3 veliku priliku da otkloni sve deileme oko pobjednice drugog seta, ali na mreži čistu loptu poslala u mrežu i dala priliku Svjontek da se vrati u igru.

Ipak, imala je Hadad Maja i set loptu, pri rezultat 6:5 i ni to nije realizovala. pa je Svjontek drugu meč loptu pretvorila u pobjedu i plasman u treće finale na Rolan Garosu u posljednje četiri godine.

“Ona je veliki borac i ljevakinja je …bila sam srećna u taj-breku. Na kraju sam i dobrim potezima riješila meč”, kazala je Sfjontek.

Svjontek će u subotu u finalu igrati protiv Čehinje Karoline Muhove, koja je danas bila bolja od Bjeloruskinje Arine Sabalenke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve