Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Haos u Tuzima: Letjele stolice, baklje, sukobili se navijači Dečića i Budućnosti.

U momentima dok je policija pokušavala da uspostavi kakav - takav red, došlo je do manjih incidenata i na terenu, jer su se sukobili predstavnici dva tima, bilo je guranja i pokušaja da se fizički obračunaju igrači

Neslavan kraj derbija. Utakmica 23. kola Telekom 1.CFL Dečić – Budućnost, pri rezultatu 0:1 (autogol Rudovića u 3. minutu), prekinuta je u 18. minutu, a nakon 36 minuta delegat utakmice Miodrag Gardašević zvanično je saopštio da se utakmica neće nastaviti.

Sve je krenulo od 18. minuta – Budućnost je imala napad, Rudović nespretno intervenisao, lopta se neočekivano našla kod Ivanovića, kojem je u susret krenuo golman Dragojević. Gosti su tražili penal, a iako je Ivanović ostao da leži, sudija Miloš Bešović pokazao je samo da se igra nastavi.

Odmah nakon toga krenule su nemile scene, koje su označile i kraj fudbala u Tuzima za danas. Sa tribine gdje su navijači Budućnosti, ,,Varvari” počele su da lete stolice i baklje u teren, a ubrzo je uslijedio i sukob sa navijačima domaćeg tima, koji su bili smješteni na istoj tribini. Krenula je razmjena stolicama, a ,,Varvari” su čak nastavili da bacaju baklje.

 

Policija je uspjela brzo da isprazni tribinu, ali se sukob prenio i van tribine. Navijači dva tima nastavili su sukob na prostoru oko stadiona, došlo je do razmjene kamenica, da bi zatim pristalice gostujućeg tima zasuli kamenicama i publiku na glavnoj tribini. Policija je dobila pojačanje, brzo su gostujući navijači uz pratnju policije ispraćeni za Podgoricu, nakon čega se situacija smirila.

U momentima dok je policija pokušavala da uspostavi red, došlo je do manjih incidenata i na terenu, jer su se sukobili predstavnici dva tima, bilo je guranja i pokušaja da se fizički obračunaju pojedini igrači. Ali, prvi čovjek Dečića Paljo Drešaj je zajedno sa trenerom golmana Budućnosti Miletom Radulovićem dao doprinos da se situacija smiri, iako je bilo dosta nervoze.

I, kada se činilo da će se meč nastaviti, ali bez prisustva publike, domaćini su bili vidno razočarani. Na terenu blizu degelata Gardaševića bili su predstavnici domaćeg tima, kao i prvi čovjek Tuzi Nik Đeljošaj. Čekao se konačan stav, da bi zatim bilo zvanično potvrđeno da je utakmica prekinuta.

Kakav epilog slijedi, da li će se igrati novi meč u novom terminu, ali bez prisustva gledalaca, kakve će biti kazne, odrediće organi Fudbalskog saveza Crne Gore…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
05.03.2022-16:08 16:08

Nije mi jasno kako su organizatori dozvolili da na istoj tribini budu navijaci dva kluba,drugo,ovo nijesu autenticn-pravi “varvari”vec ekstemi svetosavci na uzor olosi iz “zvezde”i “partizana” a koji po “blagoslovu” ljudi iz DF pokusavaju stvarati nerede radi nove Vlade i Skupstine,no “moze im biti”kad je Drzava u rasulu u borbi za FOTELJE.