Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Hamburg prvi izazov u Evrokupu, Jovanović: Biće jako teško

Hamburg je pokazao zavidan nivo igre u njemačkoj ligi, zato u taboru crnogorskog prvaka vlada oprez

Dva dana nakon fizički vrlo zahtjevnog meča protiv Crvene zvezde u ABA ligi, košarkaši Budućnosti Voli namjeriće se na njemački Hamburg u okviru premijerne runde Evrokupa.

Vremena za adekvatnu pripremu nema, pritom u sastavu ponovo neće biti snažnog centra Alfe Kabe.

“Sada je to već ozbiljnija stvar, Kaba se neće vratiti tako brzo”, kazao je trener Vladimir Jovanović i otkrio u kakvom momentu za njegovu ekipu stiže duel protiv Hamburga.

“Volio bih da kažem da jedva čekam utakmicu i da sam srećan što počinje Evrokup”.

Hamburg je pokazao zavidan nivo igre u njemačkoj ligi, zato u taboru crnogorskog prvaka vlada oprez.

“Imaju dvije pobjede i poraz od Albe u tijesnom meču. To je tim koji igra veoma brzo, tako je igrao i prethodnih sezona, iako je promijenio i trenera i sastav. Ima dva dobra plejmejkera Mekaluma i Samara, koji su različitih profila, šutera Vudarda, agresivnog Čajldsa, njemačkog reprezentativca, centra Volfart-Botermana… Biće jako teško…”, kazao je Jovanović i naglasio:

“Vrlo je bitno da uđemo koncentrisano, sa snagom ćemo biti upitni i naravno – očekujemo podršku navijača, koja će nam biti veoma potrebna”.

Kenan Kamenjaš, kao i ostali visoki igrači Budućnosti, izgubili su bitku pod košem u Beogradu. Hamburg, s druge strane, gaji drugačiji stil igre…

“Hamburg je veoma nezgodna ekipa, koja uzima mnogo šuteva iz tranzicije, ali ima i dobar pozicioni napad. Biće to utakmica sa velikom potrošnjom, biće nam potrebno mnogo energije i truda da ispratimo njihov ritam i slavimo”, kazao je Kamenjaš.

Sjutrašnji susret u SC Morača počeće u 19 časova.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve