Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Hadžibegić: Nadam se da ćemo igrati sa nekom od najboljih svjetskih reprezentacija

Čak ni domaćin žrijeba neće biti organizator Mundijala, pa će se umjesto negdje u Kataru sve obaviti u dobro poznatoj “Uefinoj” Švajcarskoj. Danas od 18 sati u Cirihu kuglice će zavrtjeti i izvlačiti poznata imena svjetskog fudbala Danijele de Rosi i Rafael van der Vart

Ništa nije isto u vremenu korone, pa tako ni žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2022. neće imati prepoznatljiv glamur, neće biti gostiju i “poznatih faca”, već će kuglice sudbinu određivati u onlajn prenosu.

Hadžibegić, Foto: Fscg.me

Čak ni domaćin žrijeba neće biti organizator Mundijala, pa će se umjesto negdje u Kataru sve obaviti u dobro poznatoj “Uefinoj” Švajcarskoj. Danas od 18 sati u Cirihu kuglice će zavrtjeti i izvlačiti poznata imena svjetskog fudbala Danijele de Rosi i Rafael van der Vart.

Naša zemlja ćetvrti put će kroz kvalifikacije pokušati da se domogne najvećeg fudbalskog sna, a žrijeb čeka iz četvrtog šešira.

– Nadam se da ćemo da dobijemo uzbudljivu grupu, sa nekom od Top 10 svjetskih reprezentacija, koja će nam donijeti i nekoliko utakmica posebno uzbudljivih za igrače, ali i cijelu naciju, istakao je selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić u intervjuu za zvanični sajt Fife. ”Crna Gora je sportska zemlja i ima pobjedničku kulturu”.

Odavno je poznato da će žrijeb danas “sastaviti” deset grupa pet sa pet reprezentacija i pet sa šest selekcija. Iako će “sokolovi” možda dobiti šansu i kroz baraž Lige nacija, jasno je koliko je teško izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo. Ipak, Hadžibegić, kao rođeni pobjednik, imao je jasnu poruku za sajt Fife.

– Da li je Crna Gora spremna za nastup na Mundijalu? Da, to kažem bez imalo sumnje, jasan je selektor Crne Gore.

Kao i ranije, i ovaj žrijeb će imati određenih ograničenja poput dalekih putovanja ili ekstremnih vremenskih uslova a najvažnija su da se zbog političkih razloga u u istoj grupi ne mogu naći Kosovo i Srbija, Kosovo i Bosna i Hercegovina, Kosovo i Rusija, Ukrajina i Rusija, Jermenija i Azerbejdžan i Gibraltar i Španija.

Kvalifikacije kreću u martu naredene godine, a Svjetsko prvenstvo će trajati od 21. novembra do 18. decembra 2022.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve