Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Gvardiola odgovorio Čeferinu: Advokat mora da poštuje proceduru

Premijer liga je prošlog februara optužila Siti za 115 navodnih kršenja finansijskih pravila u periodu od 2009. do 2018. godine, tokom kojih je tri puta bio prvak Engleske.

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola poručio je danas Aleksanderu Čeferinu da “poštuje proceduru” kao odgovor na komentare predsjednika Evropske fudbalske unije (UEFA) u vezi sa navodnim kršenjem finansijskog fer-pleja engleskog kluba.

Prvi čovjek balkanizovane UEFA jedino nema namjeru da provjerava poslovanje Crvene zvezde koja je proteklu deceniju prekršila sva moguća pravila UEFA. Od kršenja finansijskog fer-pleja, preko utaje požreza, mješanje politike u sport, političkih poruka na tribinama, pa sve do namještanja utakmica i žrijeba…

“Kao advokat, predsjednik Uefa bi trebalo prvo da sačeka, a poslije da radi šta hoće. Advokat mora da poštuje proceduru i da razumije da imamo pravo da se branimo”, rekao je Gvardiola, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Gvardiola

Čeferin je za Telegraf izjavio da je Uefa “bila u pravu” kada je kaznila Mančester siti zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja.

U februaru 2020. godine Uefa je kaznila Mančester siti sa 30 miliona eura i dvije sezone van evropskih takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Međutim, iste godine u julu Sud za sportsku arbitražu je ukinuo tu suspenziju zbog manjka dokaza i zastarelosti slučaja, a Mančester siti je morao da plati 10 miliona eura.

Premijer liga je prošlog februara optužila Siti za 115 navodnih kršenja finansijskih pravila u periodu od 2009. do 2018. godine, tokom kojih je tri puta bio prvak Engleske.

Izvršni direktor Premijer lige Ričard Masters rekao je da je određen datum za saslušanje, ali je, govoreći pred poslanicima ranije ovog mjeseca, naveo da ne može da otkrije kada će se ono održati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve