Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Grizman odlučio derbi protiv Reala iz Sosjedada

Heroj u trijumfu Madriđana bio je Antoan Grizman, koji je u finišu iz penala srušio svoj bivši klub.

Fudbaleri Atletiko Madrida pobijedili su ekipu Real Sosijedada rezultatom 2:1 u devetom kolu La Lige.

Heroj u trijumfu Madriđana bio je Antoan Grizman, koji je u finišu iz penala srušio svoj bivši klub.

Ono što je jako važno za crnogorsku reprezentaciju, nakon tri meča pauze, Stefan Savić se vratio na teren, pošto je ušao u igru u 79. minutu utakmice.

Povratak Savića na teren je od izuzetnog značaja za selektora Miodraga Radulovića, koji će po svemu sudeći moći da računa na njegove usluge na prijateljskom meču protiv Libana i kvalifikacione utakmice sa Srbijom u Beogradu.

Atletiko Madrid je ostao četvrti na tabeli sa 19 bodova, ali i mečom manje od Real Madrida (24) i Đirone (22). Real Sosijedad je pao na šesto mjesto sa 15 bodova.

Meč na Metropolitanu može da se posmatra iz različitih uglova. Pristalice Atletika sigurno se raduju što je napadački potencijal proširen zahvaljujući učinku Samuela Lina. Kad su Alvaro Morata i Antoan Griziman presudili kraljevskom klubu djelovalo je da samo oni starosedeoci tresu mreže, a onda pogađao je ostatak tima: Rodrigo Rikelme za potvrdu trijumfa nad Osasunom, Anhel Korea (dva) i Nauel Molina za veleobrt protiv Kadisa, a onda i Samuel Lino.

Čolo je tokom leta vratio sa pozajmica Rikelmea i Lina, a odlaskom Janika Fereire Karaska se otvorilo prostor po lijevom boku za novo rešenje i oni to obilato koriste. Brazilac je sačekao pas kapitena Kokea, istrčao pred Aleksa Remira i postigao prvijenac za crveno-bijele, s obzirom da je odmah po dolasku morao na kaljenje u Valensiju.

Bila je to i 99. asistencija Kokea u zvaničnim mečevima za Atletiko, kad se činilo da je Madriđani tradicionalno lako izaći na kraj sa jednom od omiljenih mušterija uslijedio je zaplet kakav samo Atletiko može da pruži.

Sve posle izjednačanja u režiji Mikela Ojarsabala kad je domaćin morao da preuzme više rizika u igri, mada je do drugog gola, vrijednog slavlja, stigao iz jedanaesterca koji će izazvati polemike.

Iznudio ga je Antoan Grizman tako što je šutirao, a lopta udarila u ruku Karlosa Fernadesa, u trenutku dok mu je bila na travi. Iz ugla baskijskog tima visoki napadač nije imao gdje da je skloni i nalazila se u prirodnom položaju. Za sudiju Hosea Munueru Montera to je bio penal koji je Francuz realizovao i omogućio Jorgandžijama da zadrže maksimalan učinak kod kuće.

Kad smo već kod utisaka i različitih uglova gledanja: Atletiko je bio daleko bolji u prvom i početkom drugog poluvremena kad su stative pogađali Rodrigo de Pol (poslije kombinacije iz slobodnog udarca) i Aksel Vitsel. A onda je počeo da igra iza lopte, uz to je sastav Imanola Algvasila ubrzao i počeo da preti preko Mikela Ojarsabala.

Imao je kapiten najbolju šansu za goste u prvom poluvremenu, pogodio stativu u drugom, a onda na pas Karlosa Fernandesa izbio sam pred Jana Oblaka i matirao ga.

U tim trenucima je sastav iz San Sebastijana izgledao uverljivije i ko zna šta bi bilo da su posle pokušaja Braisa Mendesa odlučile da igranje rukom Alvara Morata okarakterišu kao penal za Sosijedad. Za goste je i to bila najstroža kazna, ali ove nedelje VAR je saveznik Atletika.

ŠPANIJA – 9. KOLO

Petak

Atletik Bilbao – Almerija 3:0 (1:0)

/Guruzeta 10, Garsija 63, Sanset 81/

Subota

Kadiz – Đirona 0:1 (0:0)

/Garsija 59/

Real Madrid – Osasuna 4:0 (1:0)

/Belingem 9, 54, Vinisijus 65, Hoselu 70/

Majorka – Valensija 1:1 (1:1)

/Rodrigez 5 – Dijego Lopez 45+3/

Sevilja – Rajo Valjekano 2:2 (0:2)

/Sou 50, En Nesiri 90+6 – Valentin 21, Alvaro Garsija 26/

Nedelja

Viljareal – Las Palmas 1:2 (0:1)

/Đerar Moreno 90+2 – Koko 45+2, Kardona 51pen/

Atletiko – Sosijedad 2:1 (1:0)

/Lino 22, Grizman 89 pen – Ojarsabal 73/

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve