Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Gašević junak Rudara: Pobjeda je sve što nam je trebalo nakon pauze

Pljevljaci su pred svojim navijačima savladali Jezero sa 2:1, a heroj uspjeha bio je dvostruki strijelac Ognjen Gašević

Rudar je na debiju novog trenera Dragana Aničića ostvario pobjedu u 10. kolu Meridianbet 1. CFL.

Pljevljaci su pred svojim navijačima savladali Jezero sa 2:1, a heroj uspjeha bio je dvostruki strijelac Ognjen Gašević.

Dvadesetogodišnji ofanzivac proparao je protivničku mrežu u 30. minutu, da bi u 81. uskratio gostima mogućnost da pod Golubinjom izvuku bod.

Rudar je na ,,plus tri“ u odnosu na opasnu zonu, a isto toliko bodova udaljen je od četvrtog mjesta na tabeli.

“Presrećan sam zbog golova, ali više me raduje što smo uspjeli da dobijemo jako tešku utakmicu. Igrali smo dobro i adekvatno smo nagrađeni. Trijumf je sve što nam je trebalo nakon pauze. Uhvatili smo priključak za gornjim dijelom tabele i uradićemo sve da i dalje napredujemo – igrački, rezultatski i bodovno. Siguran sam da ovaj tim ima potencijala”, kaže za Pobjedu Gašević, koji nastavlja:

“Pobjeda nam je dobrodošla na psihološkom planu. Dobili smo na samopouzdanju, a to je jako bitno za pripremu narednih izazova. Razgovarali smo sa novim šefom koji će pokušati da izvuče maksimum iz ekipe”, dodao je mladi ofanzivac.

Rudar u neđelju gostuje Mornaru, pa dočekuje Iskru. Je li to šansa kontinuitet dobrih rezultata?

“Idemo redom, utakmicu po utakmicu. Spremamo se za gostovanje u Baru. Pobijedili smo Mornar kod kuće, a bilo bi lijepo da to ponovimo i na Topolici. Protivnik nije u najboljoj formi, ali je to skup kvalitetnih igrača koji će kao grupa proraditi prije ili kasnije. Nadam se, ipak, da protiv nas neće imati previše razloga za zadovoljstvo. Respektujemo Mornar, ali cijenimo sebe. Idemo tamo da se nadigravamo i nakon meča popravimo bodovni saldo”, ističe Gašević.

Postavljaš li sebi ciljeve? Što bi te zadovoljilo na ličnom planu do kraja jeseni ili sezone?

“Ne razmišljam toliko unaprijed. Samo želim da dajem maksimum na svakom treningu i utakmici. Upijam savjete, učim od trenera i trudim se da opravdam povjerenje. Vjerujem da će biti zapaženih partija, a i primamljivih ponuda kada za to dođe vrijeme”, naglasio je Gašević.

Novi trener promijenio je raspored igrača na terenu u moderniji sistem 3-4-3.

Igra sa tri štopera nije nepoznanica fudbalerima Rudara koji su taj model odbrane uvježbavali sa prethodnim šefom stručnog štaba Srđanom Nikićem.

“Tokom ljetnjih priprema forsirali smo formaciju sa tri pozadi. Igrali smo u tom sistemu prijateljske utakmice, čak i protiv Jezera na premijeri. Ipak, nije to izgledalo najbolje, a nakon poraza u Beranama prešli smo na model sa četiri u zadnjoj liniji. Dolaskom novog šefa ponovo smo zaigrali sa tri štopera. Dobro smo to uvježbali za vrijeme pauze i odigrali protiv protiv Plavljana. Snašli smo se kako treba, pobijedili i vjerujem da ćemo nastaviti u formaciji 3-4-3”, poručio je ofanzivni vezista Miloš Zečević za Pobjedu.

Kapiten Pljevljaka vjeruje da tim ima kvalitet za gornji dio tabele.

“Ovakva reakcija tima nam je trebala nakon šokantnog poraza od Jedinstva pod Golubinjom. Ovo je pokazatelj kuda i kako da idemo u prvenstvu. Ne dižemo ruke od borbe za vrh tabele. Borićemo se, a uz dobar rad i malo sreće – možemo da budemo među tri-četiri najbolje ekipe. Uvjeren sam da ćemo podizati formu i biti zadovoljni na kraju sezone”, kazao je Zečević.

Dvadeset trogodišnji ofanzivac smatra da naredna dva meča mogu da odrede sudbinu prvoligaša sa sjevera.

“Pred nam su utakmice sa Mornarom u Baru i Iskrom u Pljevljima. Ukoliko ostvarimo zapažen skor – možemo da se uhvatimo u koštac sa ekipama iz vrha tabele. Spremni smo, puni optimizma i nadam se da ćemo na krilima pozitivne energije dobro proći u duelima pred nama”, zaključio je momak koji je bio na spisku crnogorske A reprezentacije.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve