Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Francuzi u mislima “Ajkula”

Izabranici Vladimira Gojkovića šampionat otvoraju utakmicom protiv Francuske (17 sati), u grupi u kojoj su još Španija i domaćin Hrvatska.

Naši vaterpolisti doputovali su u Dubrovnik, odradili prvi trening trening na bazenu na kome će od sjutra (četvrtak) igrati mečeve grupe A na Evropskom prvenstvu.

Izabranici Vladimira Gojkovića šampionat otvoraju utakmicom protiv Francuske (17 sati), u grupi u kojoj su još Španija i domaćin Hrvatska.

“Odradili smo sve što smo planirali u tri sedmice priprema. Izabrali smo 15 igrača za koje mislimo da su najbolji u ovom momentu i vjerujem da smo spremni da na najbolji način predstavimo Crnu Goru. Najvažnije je da smo svi zdravi, da idemo u kompletnom sastavu i da smo spremni da damo maksimum. Očekujemo iskorak u odnosu na prošlo ljeto. Bilo je tada dobrih stvari, mislim da je momenat za više i da ova selekcija to može, jer ima kvalitet“, rekao je Vladan Spaić. Prvi meč je uvijek važan i teža. „Uvijek je otvaranje turnira specifično, spremamo se za taj meč i mislim da imamo velike šanse da pobijedimo. Tako ćemo se i postaviti”, rekao je Gojković.

Crna Gora je pobijedila Francusku u kontrolnom meču na turniru u Italiji 17:11, ali Francuzi nisu bili kompletni, tako da taj pripremni meč može biti putokaz, ali ne i ključna za konačan ishod prve utakmice na Evropskom prvenstvu u Dubrovniku.

“Francuska je igrala bez petorice igrača koji su nosioci igre, svjesno su ih odmarali. Čeka nas potpuno drugačija utakmica i spremamo se za to što mislimo da možemo da očekujemo”, kaže Gojković.

U igri reprezentacije na Evropskom prvenstvu jako važnu ulogu trebao bi da ima centar Vladan Spajić.

“Očekuje nas neizvjestan duel, to je selekcija koja je najviše napredovala posljednjih godina. Ušla je i u top 8, ali mislim da smo favoriti i da od nas zavisi to što će da se događa u bazenu”, naglasio je Spaić.

Evropsko prvenstvo je ujedno i kvalifikaciono za šampionat svijeta, koji se igra već narednog mjeseca u Dohi, ali i za Olimpijske igre.

“Svako veliko takmičenje donosi pritisak. Tenzija je potrebna kako bismo bili pravi, ko ne osjeća tenziju ne bi trebalo ni da igra. Vjerujem da ćemo je kanalisati na pravi način. Brzo ćemo sve vidjeti. Momci su dobro radili, sada to treba da pokažu na bazenu”, zaključio je Gojković.

Nakon meča sa Francuskom, “ajkule” očekuju mečevi sa Španijom (6. januar, 17.45) i  Hrvatskom (8. januar, 20.15).

Direktan plasman u četvrtfinale izboriće dvije prvoplasirane selekcije u grupi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve