Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Francuska sigurna u Dablinu, Holandija se namučila protiv Gibraltara

Francuzi su prvi u grupi B nakon nove pobjede sa 6 osvojenih bodova, dok je prate Grčka, koja je igrala samo jednu utakmicu i Holandija sa po 3

Reprezentacija Irske je poražena na Aviva stadionu u Dablinu od Francuske rezultatom 0:1.  Prvo poluvrijeme je prošlo bez većih prilika za obje reprezentacije. Drugo je ipak počelo drugačije. Publiku je razbudio Benžaman Pavar (Benjamin Pavard) fenomenalnim golom koji je postigao u 50. minuti. Njegov udarac sa nekih 20 metara je probio golmana domaće ekipe i udarivši od prečku ušao u gol.

Taj gol se na kraju ispostavio i kao odlučujući.

Zanimljiva je i činjenica da je ovo jedan od najneočekivanijih rivaliteta u evropskom fudbalu. Naravno, sve je počelo 2009. godine i igranje rukom legendarnog napadača Tijerija Anrija (Thierry Henry), koje je dovelo do gola Francuza i prolaska na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Francuzi su prvi u grupi B nakon nove pobjede sa 6 osvojenih bodova, dok je prate Grčka, koja je igrala samo jednu utakmicu i Holandija sa po 3.

U drugoj utakmici grupe B Holandija je mnogo teže nego očekivano slavila protiv Gibraltara rezultatom 3:0. Strijelci za Lale su bili Memfis Depaj (Memphis Depay) u 23. minuti, dok je defanzivac Nejtan Ake (Nathan) bio dvostruki strijelac, postigavši golove u 50. i 82. minuti.

Grupa E:

Moldavija – Češka 0:0

Poljska – Albanija 1:0 (Swiderski 41’)

Grupa F:

Austrija – Estonija 2:1 (Kainz 68’, Gregoritsch 88’ / Sappinen 25’)

Švedska – Azerbejdžan 5:0 (Forsberg 38’, Mustafazada a.g. 65’, Gyokeres 79’, Karlsson 88’, Elanga 89’)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve