Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Formula 1: Hamilton i Rasel produžili ugovore sa Mercedesom

Mercedes je objavu o novim ugovorima sa svojim vozačima objavio u Monci, uoči nedjeljne trke za Veliku nagradu Italije. Hamilton je u toj trci pobjeđivao pet puta, ali nijednom od 2018. godine

Sedmostruki svjetski šampion Formule 1 Luis Hamilton produžio je danas ugovor sa Mercedesom do kraja 2025. godine, a isto je učinio i njegov timski kolega Džordž Rasel.

Hamilton je jedan od najboljih vozača svih vremena sa sedam titula svjetskog šampiona, sa rekordne 103 pobjede i rekordne 104 pol pozicije.

Poslije višemjesečnih spekulacija o ugovoru, Hamilton je potpisao novi dvogodišnji sa Mercedesom.

“Svakoga dana sanjamo da budemo najbolji, a prošlu deceniju smo zajedno posvetili ostvarenju tog cilja. Dolazak na vrh se ne dešava preko noći ili za kratko vrijeme, za to su potrebni posvećenost i naporan rad i bila je čast upisati se u istoriju sa ovim nevjerovatnim timom”, rekao je 38-godišnji Hamilton.

On je u Mercedesu od 2013. godine i za to vrijeme osvojio je šest od sedam titula svjetskog šampiona. Posljednje dvije sezone nije ostvario očekivane rezultate pošto se Mercedes nije najbolje snašao prilikom promjene pravila u Formuli 1.

“Nikada nismo bili gladniji za pobjedama. Izvukli smo pouke iz svakog uspjeha, ali i iz svakog neuspjeha. Nastavljamo da jurimo za našim snovima, nastavljamo da se borimo bez obzira na izazov i ponovo ćemo pobjeđivati. Zahvalan sam ekipi koja me je podržavala na stazi i van nje. Naša priča nije završena, odlučni smo da zajedno postignemo više i nećemo se zaustaviti dok to ne uradimo”, rekao je Hamilton.

Mercedes je objavu o novim ugovorima sa svojim vozačima objavio u Monci, uoči nedjeljne trke za Veliku nagradu Italije. Hamilton je u toj trci pobjeđivao pet puta, ali nijednom od 2018. godine.

Rasel je 2022. godine iz Vilijamsa prešao u Mercedes, imao je dobru debitantsku sezonu u kojoj je ostvario jedinu pobjedu ekipe i završio ispred Hamiltona u šampionatu.

“U ovoj ekipi sam odrastao otkako sam došao u juniorski program 2017. godine. To je moj dom i fantastičan je osjećaj produžiti saradnju do 2025. Želio sam da opravdam ukazano povjerenje koje su mi ukazali Toto i ostatak ekipe”, rekao je Rasel.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve