Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

FIFA odbila žalbu Rubijalesa

FIFA je suspendovala Rubijalesa na tri godine zbog nedoličnog ponašanja u finalu Svjetskog prvenstva za žene, kada je nasilno poljubio fudbalerku Dženi Ermoso u usne.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odbacila je žalbu bivšeg predsjednika Španskog fudbalskog saveza Luisa Rubijalesa na trogodišnju suspenziju, saopštila je danas ta organizacija.

Fifa je suspendovala Rubijalesa na tri godine zbog nedoličnog ponašanja u finalu Svjetskog prvenstva za žene, kada je nasilno poljubio fudbalerku Dženi Ermoso u usne.

Disciplinske sudije FIFA navele su u svojoj oktobarskoj presudi da je Rubijales poljubio Ermoso na ceremoniji dodjele pehara nakon pobjede Španije nad Engleskom od 1:0 u finalu.

“FIFA ponavlja svoju apsolutnu posvećenost poštovanju i zaštiti integriteta svih ljudi i osiguravanju da se poštuju osnovna pravila pristojnog ponašanja”, navela je FIFA u današnjem saopštenju.

Rubijales je u septembru podnio ostavku na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza Španije i potpredsjenika UEFA nakon što je tri nedjelje odbijao da prizna krivicu i da se izvini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve