Četvrtak, 30 Maja, 2024
Rubrika:

Saudijski naftni gigant Aramko postaje globalni partner FIFA

Ugovor, čiji iznos nije saopšten, omogućava javnom preduzeću Saudijske Arabije, da postane partner FIFADE sa pravima koja pokrivaju nekoliko događaja, uključujući Svjetsko prvenstvo za muškarce 2026. i za žene 2027. godine.

Saudijski naftni gigant Aramko postaje glavni globalni partner Međunarodne fudbalske federacije do kraja 2027. godine, objavila je danas FIFA.

Ugovor, čiji iznos nije saopšten, omogućava javnom preduzeću Saudijske Arabije, da postane partner FIFA “sa pravima koja pokrivaju nekoliko događaja”, uključujući Svjetsko prvenstvo za muškarce 2026. i za žene 2027. godine.

Saudijska Arabija, bogata naftom, ali često kritikovana zbog kršenja ljudskih prava, već nekoliko godina ulaže milijarde dolara u sport.

Ulaganje u sport je dio strategije koju vodi prestolonasljednik Mohamed Bin Salman, kao dio velikog projekta “Vizija 2023” čiji je cilj transformacija kraljevine u zemlju biznisa i turizma i smanjenje njene zavisnosti od nafte.

“Ovo partnerstvo će pomoći FIFA da uspješno sprovede svoja vodeća takmičenja u naredne četiri godine i, kao i svi drugi naši komercijalni sporazumi, omogućiće nam da i dalje podržavamo naših 211 asocijacija članica širom svijeta”, rekao je predsjednik FIFA Đani Infantino.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve