Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

FIBA LŠ: Mornar se revanširao Nižnjiju u Topolici

Izabranici Mihaila Pavićevića su se u Topolici, revanširali sa kamatom ruskom timu za ubjedljiv poraz u Novgorodu (89:69), i zadržali matematičke šanse za plasman u narednu rundu

Košarkaši Mornara savladali su Nižnji 87:66, u meču desetog kola grupe C FIBA Lige šampiona, i uknjižili treći trijumf u ovom takmičenju, treći uzastopni kod kuće.

Pulen, Foto: Championsleague.basketball

Izabranici Mihaila Pavićevića su se u Topolici, revanširali sa kamatom ruskom timu za ubjedljiv poraz u Novgorodu (89:69), i zadržali matematičke šanse za plasman u narednu rundu.

Mornar, naime, četiri kola prije kraja ima tri pobjede manje od ekipa na trećem i četvrtom mjestu, Nižnjeg i Peristerija, koji ima utakmicu manje (večeras igra protiv Tenerifea)…

Što se meča tiče, rezultatska klackalica je trajala samo u prvoj polovini prve četvrtine, do rezultata 13:13. Mornar je nakon toga preuzeo kontrolu, zaigrao je čvršće u odbrani, a razigrao se Milko Bjelica, koji je za samo 70 sekundi upisao osam uzastopnih poena (trojku, te dva zakucavanja i dodatno slobodno bacanje) za vođstvo domaćih od 21:13, a Barani su do kraja dionice prednost povećali na 11 poena (27:16).

Mornar je nakon druge četvrtine zadržao istovjetnu prednost (40:29), iako je u ovoj dionici imao i plus 14 (30:16), dok je Nižnji u jednom trenutku smanjio na sedam razlike (32:25). U prvih 20 minuta se u Mornaru čak 10 igrača upisalo u strijelce (nijesu jedino Luković i Voler, koji nije ulazio u igru), Bjelica je bio bez promašaja (2-2 za dva, 1-1 za tri, 3-3 sa linije bacanja), a Mornaru je pomoglo i to što gosti nijesu pogodili nijednu trojku iz 12 pokušaja (domaćin pet).

Sve je odlučeno u trećem kvartalu, u kojem je domaćin u nekoliko navrata vodio 18 razlike, koliko je bilo na kraju dionice (61:43), u kojoj su Rusi nastavili sa očajnim šutem (26,8 odsto iz igre, trojke 20-1).

Mornar je rutinski sačuvao prednost u posljednjoj četvrtini, u kojoj je rutinski samo uvećao prednost…

Milko Bjelica je predvodio Barane s 16 poena, 14 je upisao Pulen, a deset Haris.

Kod gostiju najefikasniji je bio Dernil Vilis s 22 poena, a 12 je dodao i Majkl Dženkins.

Mornar u 11. kolu, 14. januara, dočekuje Brose baskets.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve